GDO’lu yalanlar ve Ülker

Bir gazetenin haberinden gördük ki, Adana’da satılan ekmeklerde GDO’lu katkı maddesi varmış. Ekmeklerinde GDO bulunan fırıncı, açıklamasında diyor ki, “biz soya ununu kendimiz yapmıyoruz. Sağlam firmalardan...

Bir gazetenin haberinden gördük ki, Adana’da satılan ekmeklerde GDO’lu katkı maddesi varmış. Ekmeklerinde GDO bulunan fırıncı, açıklamasında diyor ki, “biz soya ununu kendimiz yapmıyoruz. Sağlam firmalardan, kontrolleri yapılmış ürünleri belgeleriyle birlikte alıyoruz. Analiz raporları sonucunda soya ununu alıyoruz.”
Yani fırıncının kullandığı ve içinden GDO çıkan soya unları “devletin denetiminde geçen, markalı, patentli ürünler.
Sorun bu ürünleri kullananda mı, piyasada dolaşmasına izin verende mi?
GDO’lu ekmek haberi üzerine Tarım Bakanı Faruk Çelik, “halkın ekmeğiyle oynatmam” diyerek derhal inceleme başlattıklarını söylemiş.
Başlatmış ama Türkiye’ye sadece hayvan yemi olarak girmesi gereken GDO’lu ürünlerin yüzlercesine market raflarında rastlamak mümkün. Mesele bir gazetenin yaptığı haberden sonra halkın gazının almak için “ekmek üzerinde inceleme başlatmak değil” Tarım Bakanlığı elemanlarını marketlere salarak, yüzlerce gıda ürünü üzerinde derhal tahlil seferberliği başlatması.
O zaman görün halkın ekmeğiyle, nasıl oynanmış, çocukların mamasıyla nasıl oynanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar