FETÖ ve hırsızlık

FETÖ’nün devlet kadrolarını ele geçirme stratejisinin ayrıntılarına dair her geçen gün farklı bilgiler yayınlanıyor. Vatan’ın haberine göre 2008-2014 yılları arasında yapılan ve...

FETÖ’nün devlet kadrolarını ele geçirme stratejisinin ayrıntılarına dair her geçen gün farklı bilgiler yayınlanıyor. Vatan’ın haberine göre 2008-2014 yılları arasında yapılan ve öğretim üyesi olmayı koordine eden ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) mercek altına alındı. Sadece 2008-2009 yılı sınavlarında, daha önceki yıllarda olmadığı bir şekilde binlerce kişi (32 bin kişi) sınavı birinci kazanmış.
KPSS sınavlarında da benzer durumun olduğunu, on binlerce hatta yüz binlerce kişinin daha önceden sınav sorularını temin ederek memur olduğunu biliyoruz. İlk tespitlerde 400 bin kişinin bu yolla memur olmuş olabileceği tahmin ediliyor.
Binlerce hâkim ve savcının daha önceden ele geçirdikleri sorularla yargıyı ele geçirdiği ve bugün FETÖ ile suçlanarak görevden alındığını biliyoruz.
Üniversiteler, yargı, emniyet, TSK hülasa devletin hemen her kurumunda üstelik en stratejik yerleri yoğun bir şekilde ele geçirmişler.
Adım adım ilerledikleri belli. FETÖ’ye bağlı dershanelerden sürekli Türkiye birincisi çıkarılarak reklam yapılmasının tesadüf olmadığı, üniversite sınavına giriş sorularının da çalınmış olabileceği ciddi derecede kuşku uyandırıyor.
Yani devletin sızdıkları her kurumunda yaptıkları en önemli şey şu olmuş FETÖ’nun:
Kendi kadrolarını devlete yerleştirmek için “alabildiğince hırsızlık” yapmak.
Yani habire soruları çalmak, cemaate sızdırmak, mülakat komisyonlarını ele geçirmek.
Bileğinin ve emeğinin hakkıyla çalışarak bir yere gelmek isteyen masum Anadolu gençlerini sürekli “elemişler” ve “hırsızlık” sonucu ele geçirdikleri soruları “şakirtlerine” vererek devlete yerleşmişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar