Ey vatandaş artık tehditsin!

Türkiye’nin en gizemli kitabıdır “Kırmızı Kitap”. Bu kitapta Milli Güvenlik Kurulu tarafından tespit edilen ‘tehdit’ unsurları sıralanır ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB) adı altında devletin...

Türkiye’nin en gizemli kitabıdır “Kırmızı Kitap”. Bu kitapta Milli Güvenlik Kurulu tarafından tespit edilen ‘tehdit’ unsurları sıralanır ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB) adı altında devletin mücadele edeceği yeni tehdit konsepti ortaya çıkar.

Önceden irtica gibi, laiklik karşıtlığı gibi, hatta milliyetçi akımlar gibi gayet doğal karşılanması gereken düşünce ve inanç algıları “devleti yıkacak tehditler” olarak Kırmızı Kitap’ta yer alırdı ve devlet bu tehlikeleri bertaraf etmek için bütün gücüyle “saldırıya!” geçerdi.

Erdoğan, siyasi hayatı boyunca Milli Siyaset Belgesi’nin toplumda meydana getirdiği huzursuzluklara savaş açtığını ilan etti. TRT-1’de Taha Özhan’ın sunduğu bir programda kendisine şu soru sorulmuştu: “2003 yılında Başbakan olarak göreve başladığınızda Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ni gördünüz. Belgede, sizin de mensubu olduğunuz siyaset akımı ve şahsınızı içeren vatandaş kitlesi ‘iç düşman, tehdit’ olarak yorumlanabileceği şeklinde ifadeler vardı. Bunu görünce ne hissettiniz?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar