Eşek arısı yuvası ve Müslümanlara büyük oyun

NATO Genel Sekreteri Stoltonberg, Suriye’de gittikçe çetrefilleşen durumdan kaçmak için şu açıklamayı yaptı: “Suriye’deki savaş Batı ile İslam dünyası arasında bir savaş değil...

NATO Genel Sekreteri Stoltonberg, Suriye’de gittikçe çetrefilleşen durumdan kaçmak için şu açıklamayı yaptı:

“Suriye’deki savaş Batı ile İslam dünyası arasında bir savaş değil, radikalizm ve terörizme karşı savaş. Bu savaşta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoğu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaşanların çoğu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz.” 

Yani adam diyor ki “Müslüman,  Müslümanı öldürüyor, bana ne? Ben, neden risk alayım!” 

Bu küstah Batı mantığı, her zaman kendi menfaati için adım atar,  her zaman kendi menfaati için savaşır. “Şu an” itibariyle, IŞİD’e karşı karadan savaşacak birlik göndermeyeceklerini, Müslümanların birbirini öldürdükleri savaşta risk almayacaklarını ilan ediyor.

Oysa bu pis savaşın doğmasının baş sorumlularının kendileri olduğunu kamufle ediyor.

Adına Arap Baharı denilen ve İslam dünyasını hizaya çekme ve yeni sömürge düzeninde şekil verme projesinin yürürlüğe girmesinden sonra Mısır, Yemen, Libya, Suriye gibi İslam ülkeleri perişan oldu. 

Arap Baharı masalıyla Suriye’de yüzlerce çete, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı altında örgütlendirildi. Rejime isyan ettiler. Batı dünyası bu çetelere yıllardan beri her türlü silah ve mühimmatı verdi. IŞİD gibi başlangıçta ÖSO çatısında olan onlarca örgüt, bu çatıdan ayrılarak ayrı bir terör grubu oluşturdu.

Ellerinde ise ABD’den ve Batı ülkelerinden gelen silahlar vardı.

IŞİD, o silahlarla birlikte Suriye ve Irak’ı kana buladı. Müslüman kıyımına girişti.

IŞİD’in bu noktaya gelmesine sebep olanlar ise şimdi pis pis sırıtarak “Biz bu savaşta yokuz. Bu savaş, Müslümanların kendi arasındaki savaş” diyorlar.

Oysa yeni bilgiler IŞİD’in kuruluşu ile ilgili çok önemli verileri ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yıl birçok yabancı haber ajansında yayınlanan haber şöyle:

“Gizli bilgileri sızdırdığı için kaçarak Rusya'ya sığınan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve ABD ulusal güvenlik dairesi (NSA) eski çalışanı Edward Snowden'in iddiasına göre ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları dünyadaki bütün terör örgütlerini "eşek arısı yuvası" adlı bir strateji ile bir araya getirmeye çalışıyorlar.

IŞİD'in bölgede İsrail'in güvenliğini tesis ettiğini söyleyen Snowden'e göre ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları dünyadaki bütün terörü "eşek arısı yuvası" adlı bir strateji ile bir araya getirmeye çalışıyor. Snowden, İsrail'i korumak için, Ortadoğu 'da İsrail'e karşı olan grupların kendi içlerinde savaştırıldığını da ileri sürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar