Erdoğanın tehlikeli Suriye oyunu

Erdoğan, Türk askerini Suriye’ye sokmak için son kozunu oynuyor. “Bedeli ne olursa olsun Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurdurmayacağız” diye bağırıyor ama Suriye’de bir değil birçok uyduruk devletin...

Erdoğan, Türk askerini Suriye’ye sokmak için son kozunu oynuyor. “Bedeli ne olursa olsun Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurdurmayacağız” diye bağırıyor ama Suriye’de bir değil birçok uyduruk devletin kurulduğu gerçeğini gizliyor. Suriye’de başta IŞİD, PYD ve Nusra Cephesi olmak üzere Esad rejimine karşı savaşan birçok örgüt ele geçirdiği topraklarda emirlik, devlet, kanton oluşumunu ilan etmiş durumda.
Suriye’de önüne gelen devlet ilan ediyor!
Bu acı ve dramatik tablonun mimari ise kuşkusuz Türkiye.
4 yıldan beri küfrettikleri Esad’ın hâkimiyeti döneminde Türk sınırından kuş uçurtulmuyordu ve 900 kilometrelik sınırımız çok güvenli bir şekilde korunuyordu. Şimdi o sınır yolgeçen hanına döndü ve ortaya çıkan güvenlik zaafının meydana getirdiği sorunları ileri sürerek Türk askeri piyon olarak devreye sokulmak isteniyor.
Ama Türkiye’nin dış politikasına yön verenler hem kendi insanları ile hem dünya ile alay edercesine bu askeri operasyon için bir sürü farklı gerekçe ortaya atıyor:
“Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz.”
“IŞİD’in sınır bölgelerimizdeki hâkimiyetini engelleyeceğiz.”
“Carablus’ta 15 bin Türkmen zor durumda onları kurtaracağız.”
“Tampon bölge kuracağız.”
“ÖSO’ya yardım edeceğiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar