Erdoğan ve Zerdüştlük

Başları sıkışınca hemen ‘din’e başvuruyorlar. Zira beslendikleri en büyük kaynak ‘din istismarı’. Bazen 70 sene öncesine gidip “İnönü, camileri ahır yaptı” diye...

Başları sıkışınca hemen ‘din’e başvuruyorlar. Zira beslendikleri en büyük kaynak ‘din istismarı’. Bazen 70 sene öncesine gidip “İnönü, camileri ahır yaptı” diye bağırıyorlar, bazen “Ey millet! Geçmişte Kur’an-ı Kerim okumayı yasaklattılar” diye feryat ediyorlar, bazen 28 Şubat’taki başörtüsü zulmünü gündeme getiriyorlar.
7 Haziran seçimlerine doğru Güneydoğu’da ciddi oy kaybına uğrayacakları anlaşılınca bu defa dindar Güneydoğu seçmenine yine din üzerinden mesaj veriyorlar.
“Saray Sakini” Erdoğan, Batman konuşmasında şöyle diyor: “Diyaneti kaldıracaklarmış. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kürtçe Kuran meali yayınladı. Bakın çok ilginç. Kudüs, Yahudilerindir diyecek kadar ileri gidiyorlar. Zerre kadar bunları İslam ile alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Dağlardaki kamplarda elimizdeki belgeler; bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar.”
HDP’nin dağdaki uzantılarının Zerdüşt dinini öğrettiği ile ilgili devletin elinde bilgi varmış. Doğu’nun dindar insanlarının Zerdüştlere oy vermemek için Erdoğan’ın uyarısına ihtiyacı yok. Ama sorarlar insana siz bugüne kadar ‘süreç’ diyerek, ‘açılım’ diyerek, bu dağdaki Zerdüştlerle her türlü pazarlığı yaparken neden hatırlamadınız ya da millete hatırlatmadınız onların Zerdüşt olduklarını?
Seçimlere 1 ay kala mı aklınıza geldi Zerdüşt dini?
APO ile devlet adına el sıkışırken karşınızda Zerdüşt dinine mensup, ateşi kutsal sayan bir kişi olduğunu bilmiyor muydunuz?
Oysa Müslüman bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan’ın yapması gereken, son yıllarda ‘kendi adı’ etrafında şekillenen ve İslam ile hiçbir alakası olmayan söz ve uygulamalara karşı çıkarak “İslam’ın tahrif edilmesini” önlemek olmalıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar