Ekmek kavgası

İstanbul ve Ankara’da ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. Zam yapılacağı haberleri haftalardan beri konuşuluyordu. Ekmeğe zam yapılmasına rağmen devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın bu...

İstanbul ve Ankara’da ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. Zam yapılacağı haberleri haftalardan beri konuşuluyordu. Ekmeğe zam yapılmasına rağmen devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı’nın bu “açık haberi” bile hükümet korkusuyla “ekmeğe zam yok, fiyat artışı” var diye vermesi bile ülkenin ne hale geldiğinin göstergesi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Bahçelievler’deki bir börekçide bir arkadaşımla buluşmak üzere sözleştik. Ben 5-10 dakika erken gittim, yanıma da bayiden birkaç gazete aldım. Masaya oturdum, bir çay söyledim. Gazetelerden birinin ilk sayfasını açtım. Birinci sayfada manşet altında dikkat çekici bir haber: “İstanbul’da ekmeğe zam. Ekmek 25 kuruş zamlanarak 125 kuruş oldu.”
Biraz sesimi yükselterek ve biraz da gayri ihtiyari olarak “vay be, ekmeğe de zam gelmiş, hem de yüzde 25” dedim. Yan masada oturan iki kişi “yahu ne zaman zam yapıldı, hiç haberimiz bile olmadı” dedi. Yaşlı bir adam yanıma gelerek gazeteye göz attı.
“Ya, işte” dedim tekrar, “Ekmek de zamlandı.”
Tam o sırada ilginç bir olay oldu. Börekçinin çalışanlarından bir garson, börek tezgâhının önünden seslendi.
“Burada siyaset konuşmayın.”
Şaşırdım.
“Yahu ne siyaseti, ekmeğe zam gelmiş onun haberini okudum.”
Genç, aynı monotonlukla seslendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar