Dünya Savaşı'na doğru

Rusya, Suriye ile ilgili sürpriz bir atak yaptı. Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve Bakanlık Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’ye uzun zamandır silah ve askeri teçhizat sevkiyatında...

Rusya, Suriye ile ilgili sürpriz bir atak yaptı. Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve Bakanlık Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’ye uzun zamandır silah ve askeri teçhizat sevkiyatında bulunduklarını belirtiyor ve gönderilen askeri ekipmanla ilgili eğitimi sağlamak için bu ülkede Rus askeri uzmanların bulunduğunu teyit ediyor.
Alman Frankfurter Allgemeine Sonntags Zeitung gazetesi ise daha somut bilgiler verdi:
“Gazete Rusya’nın Suriye’de savaş uçaklarının kalkıp inebileceği bir askeri üst kurmakta olduğunu yazdı. Haberde Suriye’nin Cebele (Jablah) kentine bir kaç yüz Rus askerinin de gönderileceğini, askeri üssün Eylül ayı sonunda tamamlanacağını, bunun için Antonov AN-124 tipi kargo uçaklarıyla 100’e yakın uçuş gerçekleştirileceğini yazdı. Kargo uçaklarıyla gönderilen malzemeler arasında zırhlı personel taşıyıcılar, askeri nakliye araçları, bombaatar ve modern telekomünikasyon gereçlerinin bulunduğu bildirildi. Kurulmakta olan üste bin kadar Rus askerinin bulunacağı belirtilen haberde, şu anda 100 dolayında Rus askerinin bölgeye gittiği de yer aldı.”
Rusya’dan gelen haberler de bu bilgileri teyit ediyor. Hatta Rus basınında Rus askerlerinin Suriye ordusuna destek olarak fiilen Suriye’de savaştığı anlatılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar