Diyanet’in tepkisine hayret

Diyanet İşleri Başkanlığı şu sıralar vizyonda olan ve İranlı yönetmen Mecit Mecidi’nin yapımcılığını üstlendiği “Hz. Muhammet: Allah’ın Elçi’si” filmine tepki...

Diyanet İşleri Başkanlığı şu sıralar vizyonda olan ve İranlı yönetmen Mecit Mecidi’nin yapımcılığını üstlendiği “Hz. Muhammet: Allah’ın Elçi’si” filmine tepki gösteren bir açıklama yayınladı. Diyanet’in açıklamasında filmde tarihi gerçeklerden ciddi şekilde uzaklaşıldığı, hayali bazı unsurlara yer verildiği anlatılıyor ama 'hangi tarihi gerçeklerden uzaklaşıldığı ya da hangi hayali unsurlara yer verildiği!' belirtilmiyor.

Diyanet, filmle ilgili “mezhepçi söylemlerden kaçınılmalı” diyor ama mesela hangi sahnede mezhepçilik yapıldığı anlatılmıyor. Bu filmi henüz izlemedim ama Diyanet’in açıklamasını okuyunca sanki 'onlar da izlememişler!' gibi bir izlenime kapıldım!

Ve çar çabuk yazılan bu tepki mesajının filmin içeriğinden ziyade İran tarafından yapılmasına bazı çevrelerce duyulan tepkilere “destek mahiyeti” taşıdığını hissettim.

Ama Diyanetin bu mesajı yayınlamadan ve Hz. Muhammed’in çocukluk dönemini anlatan filme tepki göstermeden önce aynaya bakıp, ülkemizde Hz. Muhammed’e yönelik onca inkâr süreci yaşanırken kendilerinin ne yaptığını sorgulamalıdır.

Mesela...

Bugün teröristlikle suçlanan diyalogcuların lideri FETO, “Kelime-i Şahadet’in 'Muhammed Allah'ın Resulüdür' kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere bile rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır” derken Diyanet nerelerdeydi.

Mesela, bu zevat, “Hz. Muhammed’e inanmayanlar da cennetliktir” derken, Diyanet nerelerdeydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar