Derin şüpheliler

Ankara’daki patlamayı yapan örgütün IŞİD olduğuna dair kamuoyu oluşturma çalışmaları yoğun olarak başladı. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi konjonktür gereği bu eylemi zaten...

Ankara’daki patlamayı yapan örgütün IŞİD olduğuna dair kamuoyu oluşturma çalışmaları yoğun olarak başladı. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi konjonktür gereği bu eylemi zaten “IŞİD’in yapması!” gerekiyordu. Ki IŞİD bağlantılı yayın organları canlı bomba eylemlerinin caiz olduğuna dair fetvalar yayınlayarak taraftarlarını bu tür saldırılarla “cihada” çağırıyorlar ve Ankara’daki bombalama olayında ölenleri “dinsiz, kâfir” olarak ilan ettiler.
Çok acı ama maalesef bu satırları kaleme almak zorundayım, bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan birileri bombalanarak alçakça katlediliyor ve bu eylem bu ülkenin nüfus cüzdanı taşıyan başka birileri tarafından “oh olsun, hepsi kâfir komünistti” diye alkışlanıyor.
Asıl mesele ve asıl terör bu ülke insanlarının bu hale nasıl getirildiğidir.
Ve vahim çizginin sebebini Esad’ı Esed yapan politik değişiklikte ve “Suriye’deki Alevileri öldürmek caizdir” diye fetva veren hocalarda aramak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar