Davutoğlu'nun kırmızı çizgisi

Başbakan Davutoğlu, ‘basına hiçbir elin dokunamayacağını’ açıklarken acaba konuşan “bizim başbakanımız mı” demekten kendimizi alamadık. Amerikan CNN International televizyonundan ünlü...

Başbakan Davutoğlu, ‘basına hiçbir elin dokunamayacağını’ açıklarken acaba konuşan “bizim başbakanımız mı” demekten kendimizi alamadık. Amerikan CNN International televizyonundan ünlü gazeteci Christiane Amanpour’a konuştu Davutoğlu. Basın özgürlüğü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın otoriterleştiği iddiaları konusunda sorulara cevap verdi.
Amanpour, Türkiye’deki basın özgürlüğünün büyük endişe kaynağı olduğunu, yüzlerce insanın çeşitli sebeplerle ve Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklandığını belirterek, “İnsanların dedikleri konusunda endişe duymuyor musunuz?” şeklinde bir soru sordu.
Davutoğlu önce “Endişe duyuyoruz” diye cevap vererek şaşırttı bizi. Daha sonra ise daha da şaşırtan şu cümleleri kullandı:
“1990’larda bir akademisyen olduğum dönemde aynı zamanda köşe yazarlığı yapıyordum. Basın özgürlüğü ve entelektüel özgürlük benim için kırmızı çizgidir. Eğer bir entelektüele, köşe yazarına veya gazeteciye herhangi bir saldırı olursa onların savunucusu olurum. Buna garanti veriyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar