Davutoğlu’nu kim arkadan hançerledi?

Ahmet Davutoğlu’nun veda konuşmasında kullandığı cümleler, “beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkılarını söylediği arkadaşları tarafından, uğradığı ihanete de...

Ahmet Davutoğlu’nun veda konuşmasında kullandığı cümleler, “beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkılarını söylediği arkadaşları tarafından, uğradığı ihanete de acı dolu sitemini ortaya koyuyor.
Diyor ki;
“Yoldan önce yol arkadaşı yani. Yola çıktığım arkadaşlarımızın benimle olup olmadığını bilmek isterim. Son MKYK’da ilk imzayı ben attım ama takip edilen yöntemi refik olmakla bağdaştıramadım. Bu anlamda hem refiklerin hem benim bir muhasebe yapması gerekiyordu.”
Davutoğlu, “Önce yola çıktığınız arkadaşlarınızın size ihanet etmemesi gerekiyor” diyor açıkça ve devamında “MKYK’da takip edilen yöntemi dostlukla bağdaştıramadım” diyerek açıkça yol arkadaşları tarafından uğradığı ihaneti haykırıyor. Çünkü MKYK’da bütün yetkileri elinden alınmış bir başbakan durumuna kim ve kimler tarafından düşürüldüğünü çok iyi bildiğimiz için bu ihanet suçlamasının muhataplarının kimler olduğu çok da gizli değil.
Ve o muhataplar, emin olun bu sözlerin hesabını Davutoğlu’na feci şekilde soracaklar.
Davutoğlu, dostları tarafından hançerlendiği aşikâr bir siyasetçi olarak tarihteki yerini alıyor. Ama bugüne kadar bilhassa dış politikada ortaya koydukları siyasette o kadar çok lideri, ülkeyi ve halkı arkadan hançerlediler ki, bugün kendilerinin dostları tarafından ihanete uğramaları ve hançerlenmeleri şahsen “bizim cephede” hiçbir anlam ifade etmiyor.
“Bu dünya etme bulma dünyası” der atalarımız.
Ettin ve buluyorsun!
Libya lideri, Türkiye’ye ve Türkiye’nin dış politikasına o kadar güvenmişti ki, bir gün bu güvenin sonunu hazırlayacağını bilemedi.
2010 yılı Aralık ayında “Kaddafi İnsan Hakları Ödülü’nü” alan başbakan Erdoğan şu konuşmayı yapacaktı:
“Şahsımdan ziyade, ülkem ve milletim adına teslim aldığım bu ödülün, bölgesel ve küresel ölçekte, insan hakları noktasındaki mücadelemizi teşvik edeceğinden emin olabilirsiniz. Bu vesileyle bölgesel ve küresel ölçekte işbirliğinin geliştirilmesi yönünde gösterdiği gayretlerden ötürü Libya Lideri Muammer Kaddafi'ye şükran ve takdirlerimi ifade etmek isterim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar