Davutoğlu sıradan bir isim haline gelirken

Kolay değil tabi, yıllarca Ortadoğu’nun kaderini belirleyen onlarca olaya imza atıp, bölgeye nizam getirme iddiasında olup, başbakanlık koltuğuna oturup, şimdi sıradan bir isim haline gelmek.Çok zor! Ahmet Davutoğlu, Konya...

Kolay değil tabi, yıllarca Ortadoğu’nun kaderini belirleyen onlarca olaya imza atıp, bölgeye nizam getirme iddiasında olup, başbakanlık koltuğuna oturup, şimdi sıradan bir isim haline gelmek.
Çok zor!
Ahmet Davutoğlu, Konya milletvekili!
O kadar!
Birkaç ayda fethedilecek denilen Suriye’deki facianın, Mısır felaketinin, Rusya kavgasının, Dolmabahçe mutabakatının bir bir üzerine yıkılacağı “eski bir başbakan” haline gelecek.
Erdoğan, ülkede bir anda başbakanı görevden alıp yerine kimin geleceğine karar verebiliyor.
Müthiş bir güç!
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Mustafa Akış’ın kaleme aldığı mesajda açık ve seçik belirttiği gibi: “Türkiye=RTE=AK Parti, İster sağdan oku ister soldan oku, şu an durum bu!”
Hatırlayın, Suriye iç savaşının henüz başlangıç aşamasında, 2011 Ağustosunda Davutoğlu, Beşar Esad’a akıl vermek ve Suriye’de yapılması gereken reformları “dikte etmek için” Şam’a gitmişti.
Davutoğlu o görüşmede Esad’a “reform yap, halka özgürlük ver, demokrasiye geç, açılım yap” gibisinden reform teraneleri okumuştu.
Esad daha sonra bu görüşmeyi anlatırken “Davutoğu kendisini sultan olarak beni ise bir memuru sanıp konuşuyordu” diyecekti. Esad, Suriye’de adım adım yapılan ve yapılacak olan reform çalışmalarını anlatmış, Davutoğlu dinlememişti bile.
Gelinen nokta itibariyle asıl reforma ihtiyacı olan ülkenin Türkiye olduğu görülüyor. Ülkenin başbakanı ülkenin tarafsız ve partiler üstü olması gereken Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınıyor, yerine kimin geleceğine yine Cumhurbaşkanının karar vereceği bir süreç işliyor.
Şam’a demokrasi aklı verenlerin ülkeyi getirdiği durum bu…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar