Darbenin arkasındakiler

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinde bir yıl geçti. Ancak darbede halen gizemini koruyan pek çok karanlık nokta var. Bu noktaların aydınlatılması için gereken hassasiyetin gösterildiğini söylemek zor.Darbenin kilit ismi...

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinde bir yıl geçti. Ancak darbede halen gizemini koruyan pek çok karanlık nokta var. Bu noktaların aydınlatılması için gereken hassasiyetin gösterildiğini söylemek zor.Darbenin kilit ismi olarak bilinen Adil Öksüz’ün Almanya’da görüldüğüne dair ciddi bulgular var. Almanya her ne kadar bu iddiaları yalanlıyorsa da Almanya’da yaşayan bazı Türkler, Adil Öksüz’ü bir Türk lokantasında yemek yerken gördüklerini söylüyorlar. İddialara göre Adil Öksüz Almanya’ya bir kargo uçağı ile gitmiş.

Gerek Almanya gerek diğer Batı ülkeleri darbeye karıştığı iddia edilen sivil ve askeri personelin hiçbir şekilde Türkiye’ye iade edilmeyeceğinde ısrarlı. Hemen hemen bütün sığınmacılara siyasi sığınma hakkı verdiler.

Türkiye’nin İnterpol’ü de devreye sokarak yaptığı iade taleplerini duymazdan geliyorlar. Avrupa ülkeleriyle yapılan İnterpol protokolleri fiilen devre dışı kalmış durumda.

Batı, bu konuda Türkiye’yi “yok sayıyor!”

Acı, ama maalesef gerçek bu.

Türkiye, terör örgütü üyesi olarak vasıflandırdığı kişilerin Avrupa ülkelerinde elini kolunu sallayarak gezmeleri karşısında rahatsız.

Aynı şey Amerika için de geçerli. Amerika’da yaşatan FETÖ lideri ve arkadaşlarının iadesi için Amerika cephesinde hiçbir adım yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar