Darbe döneminden de beter

Türkiye’nin geldiği noktayı anlatan en anlamlı cümlelerden birini dün başbakan Davutoğlu sarf etti. Kullandığı cümle insanın tüylerini diken diken edecek kadar diktatör ötesi bir cümle idi.Şöyle...

Türkiye’nin geldiği noktayı anlatan en anlamlı cümlelerden birini dün başbakan Davutoğlu sarf etti. Kullandığı cümle insanın tüylerini diken diken edecek kadar diktatör ötesi bir cümle idi.
Şöyle diyordu Başbakan:
“Kim olursa olsun ve ne niyetle çıkarsa çıksın sokağa izinsiz şekilde çıkarak ülke güvenliğini tehdit edene karşı müsamaha gösterilmeyecektir. 1 dakika dahi müsamaha gösterilmeyecektir.”
30 sene evvelinin Türkiye’sinde üstelik anarşi olayları zirvede iken bile “sokaklar yürümekle aşınmaz” diyen bir Demirel’in başbakanlık yaptığı ülkeden “sokaklarda her ne niyette olursa olsun yürümek yasak” diyen bir başbakana nasıl terfi etti bu ülke?
Demokrasi diyerek, insan hakları diyerek, özgürlük diyerek, yasakları kaldıracağız diyerek 13 yıldan beri meydanlarda bangır bangır bağıranlar bugün “ne niyetle olursa olsun sokakta izinsiz eylem yapamazsınız” deme noktasına nasıl geldi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar