CIA’yı ve ABD’yi aklama cephesi!

Türkiye’de başbakanlık dâhil çok önemli görevlerde bulunmuş bir kişi olan, yakın siyasi tarihimizin önemli isimlerinden Mesut Yılmaz, uzun zamandan beri güncel konularda pek konuşmuyordu. Yılmaz, sonunda...

Türkiye’de başbakanlık dâhil çok önemli görevlerde bulunmuş bir kişi olan, yakın siyasi tarihimizin önemli isimlerinden Mesut Yılmaz, uzun zamandan beri güncel konularda pek konuşmuyordu. Yılmaz, sonunda sessizliğini bozdu ve 15 Temmuz darbe süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de başta bu satırların yazarı olmak üzere darbecilerin içindeki ABD parmağını deşifre etmek isteyenleri yalanlarcasına “dış odağı” Amerika dışında aramamız gerektiğini vurguladı, Mesut Bey ve şöyle dedi:

“Panel için ABD’ye gittiğimde önemli görevlerde bulunmuş, şu anda danışmanlık yapan birisine “Bu işin arkasında CIA olabilir mi?” diye sordum. “Eğer CIA olsaydı başarısız olmazdı” dedi ve bana bir darbenin başarılı olması için önce iletişim sisteminin nasıl çökertilebileceğini anlattı.”

İki günden beri bu köşede, darbeden 1 gün önce Büyükada’da Spilandit Otel’de gizli bir toplantı yapan CIA’nın saha elemanı Ellen Laipson’un izinin sürülmesinin darbe ile ilgili çok önemli bilgilerin elde edilmesine imkân sağlayacağını yazarken Mesut Yılmaz’ın açıklaması geldi:

“Bu, CIA’nın işi değil!”

Sebebi neymiş?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar