CHP Kurultayı’nda Said-i Nursi ve Hıristiyanlık propagandası

CHP’nin Adalet Kurultayı Çanakkale’de devam ediyor. Devam ettikçe görüyoruz ki Çanakkale’de vahim olaylar yaşanıyor. Gelen haberlere göre Kurultay’da Nurcu Yeni Asya Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni...

CHP’nin Adalet Kurultayı Çanakkale’de devam ediyor. Devam ettikçe görüyoruz ki Çanakkale’de vahim olaylar yaşanıyor. Gelen haberlere göre Kurultay’da Nurcu Yeni Asya Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz bir konuşma yapmış.
‘Eğitimde Adalet’ adlı çalıştayda konuşan Güleçyüz, kurulmuş bir saat gibi sözü Hıristiyanlık propagandasına özgürlük vermeye getirdi. Bu memleketin akaidine büyük darbe vuran dinlerarası diyalog sürecinin devamını isteyen bir Nur şakirdi gibi adeta misyonerleri sevindiren bir konuşma yapan Güleçyüz, farklı dinlere ait dernekler kurulması konusunda yanındaki Risale-i Nur kitabından bölümler okudu.
Aydınlık’ın haberine göre CHP’lierin hayran bakışları arasında şöyle konuştu Güleçyüz:
“Din üzerine dernekler kurularak İttihadı Muhammediye’ye karşı alternatif olarak İttihadı İseviye ve İttihatı Museviye gibi dernekler kurulursa, bu toplumu daha da bölmez mi parçalamaz mı? Soruya Said Nursi’nin verdiği cevap şudur: ‘Zararı yoktur, onlar da yapsınlar, her zaman yapmışlar.’ Bir nevi peygamberin adını kullanarak bir cemiyet çıksa ben İsa Aleyhisselam adına İttihatı İseviye diye bir cemiyet kuruyorum yahut Musa Aleyhisselam adına İttihadı Museviye adında bir cemiyet kuruyorum. Kendi peygamberine olan sevgisini belli etmek için bu derneği kurmuş. Böyle bir şey husumete davet etmez. Böyle bir şey düşmanlık, ayrılık uyandırmaz toplumda. Çünkü din hürriyeti var zaten. İseviler, Hıristiyanlar kendi ayinlerini icra edecekler, Museviler de kendi mabetlerinde ayinlerini icra edecekler.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar