Büyük Ortadoğu Projesi çöktü

Erdoğan ile Davutoğu arasında Suriye konusunda inceden inceye bir farklılık seziyor musunuz?Erdoğan, Rusya gezisi sonrası “geçiş döneminde Esad olabilir” demişti. Davutoğlu ise Washington’dan yaptığı...

Erdoğan ile Davutoğu arasında Suriye konusunda inceden inceye bir farklılık seziyor musunuz?
Erdoğan, Rusya gezisi sonrası “geçiş döneminde Esad olabilir” demişti. Davutoğlu ise Washington’dan yaptığı açıklamada “Esad bir tiran. Onunla asla olmaz!”diye konuştu.
Erdoğan, Suriye’deki Rus askeri varlığının nasıl bir bölgesel sıcak atmosfer meydana getireceğine ve Rusya’yla ekonomik ilişkilere nasıl bir darbe vuracağına inanmış olmalı ki, Putin’in temel görüşü olan “geçiş döneminde Esad olabilir” çizgisini dillendirmeye başladı.
Bu konuda Rusya, ABD ve batının da önemli ölçüde anlaştığını, sorunun adım adım siyasi bir çözüme doğru gittiğini de bu köşede defalarca yazdık.
Türkiye, başlangıçta Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) diyerek, Arap Baharı diyerek kucağına atladığı emperyalizmin paylaşım projesinden maalesef “satılan” taraf olarak çıktı. Yüz binlerce Arap mülteci Avrupa kapılarına dayanınca ve IŞİD batı için de büyük bir tehdit olmaya başlayınca BOP’ta kullandıkları uşakları bir bir terk ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar