Bunlar bor madenimize ne kadar sahip çıkabilir?

Gazetemiz yazarlarından Orhan Dede, köşesinde bor madenlerine olan duyarlılığını ortaya koyan “Allah bahşetti, bunlar heba ediyor” başlıklı bir yazı kaleme almış. Yazısında ‘bor’un ne kadar...

Gazetemiz yazarlarından Orhan Dede, köşesinde bor madenlerine olan duyarlılığını ortaya koyan “Allah bahşetti, bunlar heba ediyor” başlıklı bir yazı kaleme almış. Yazısında ‘bor’un ne kadar stratejik bir maden olduğunu ortaya koyan yorumlarda bulunmuş ve Türkiye’nin bordan daha fazla gelir elde etme hassasiyeti ile şu satırlara yer vermiş: “Türkiye yılda 500 milyon dolar kazanırken; bordan cam elyafı, fiber optik kablo, beyzbol sopası, otomotivde ve deniz araçlarında kullanılan fiberglas gibi ürünler imal eden ABD’li Owens Corning firması yılda 6 milyar dolar kazanıyor.”
Yanlış okumadınız tam 6 milyar dolar…
Owens Corning firması bor üzerine iş yapan yüzlerce yabancı şirketten sadece biri.
Türkiye’de tonu 300 dolar eden bor, Batı ülkelerinde tonu 70 bin dolar edebiliyor. Bor zengini Türkiye ABD’li bir şirketin kazancını bile elde edemiyor…” (Orhan Dede, 06.05.2015)
Dede, yazısında hiçbir kurum adı, şahıs adı, siyasetçi adı vermemiş. Yurtsever bir gazetecinin yanık yüreğiyle “neden bor madeninin merkezi biziz de, gelirimiz bu kadar az?” diye sormuş. Bir Amerikan şirketinin kuyruğuna basmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar