Bu terörün sorumlusu kim?

Türkiye, en hayati devlet politikası olarak belirlediği konularda, neredeyse hiçbir devleti ikna edip yanına çekebilmiş değil. Özellikle etrafımızı kuşatan ve ülkenin geleceğini tehdit eden ‘terör...

Türkiye, en hayati devlet politikası olarak belirlediği konularda, neredeyse hiçbir devleti ikna edip yanına çekebilmiş değil. Özellikle etrafımızı kuşatan ve ülkenin geleceğini tehdit eden ‘terör odakları’ konusunda Türkiye, diplomatik olarak yapayalnız kalmış durumda.
Bunun o kadar çok örneği var ki;
Bir: PYD’ye ‘terör örgütü’ diyoruz. “PKK’nın uzantısı” diyoruz. “Türkiye için tehdit oluşturuyorlar” diyoruz. Ama ABD olsun, Rusya olsun PYD-YPG unsurlarını dost ve müttefik olarak kabul ediyor. Rakka operasyonunu beraber yapacaklarını söylüyorlar. Türkiye’ye “PYD lideri Salih Müslim’i Ankara’ya çağırıp muhabbet eden siz değil miydiniz?” diye hatırlatıyorlar.
“Terörist PYD ise masaya oturan diz değil miydiniz?”diye soruyorlar?
İki: PKK’ya ‘terörist’ diyoruz. “Ülkenin her tarafını nasıl kana buladıklarını, asker, polis-sivil ayrımı yapmadan nasıl katliamlar işlediklerini, şehirlerimizi hendeklerle doldurarak nasıl devlete tuzak kurduklarını” anlatıyoruz ama Batının ‘PKK dostu’ olmasının önüne geçemiyoruz. APO’nun posterleri Avrupa başkentlerinde geziyor.
Ve tabi bize hemen açılım sürecini hatırlatıyorlar. Dağda silahlarıyla gezen PKK’ları etkisiz hale getirmek isteyen askerlere “sakın onlara dokunmayın” talimatı verilmesini, Kandil Dağı’na çıkıp PKK elebaşlarıyla söyleşi yapan gazetecileri, Dolmabahçe’de başbakanla açılım deklarasyonu imzalayan ‘bugün terör destekçisi ilan edilenlerini’ “Öcalan, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunuyor” diyen siyasetçileri hatırlatıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar