Bu savaş kimin savaşı?

Türkiye, El Bab’ta IŞİD’e karşı verdiği savaşta yalnız bırakıldığını söylüyor. Erdoğan “Koalisyon güçleri sonuna kadar yanınızdayız diyorlardı. Ortadan...

Türkiye, El Bab’ta IŞİD’e karşı verdiği savaşta yalnız bırakıldığını söylüyor. Erdoğan “Koalisyon güçleri sonuna kadar yanınızdayız diyorlardı. Ortadan kayboldular, sözlerini tutmadılar” diyor.
Evet, gerçekten yapayalnızız! “Bu yalnızlığın siyasi ve stratejik sorumları kimlerdir” sorusunu ayrıca cevaplandırırız ama gerçek bu, yapayalnızız.

Yanımızda, zoru görünce ve mermi sesi duyunca tabanları yağlayarak kaçan ÖSO elamanlarından başka kimse yok.

Musul’u IŞİD’ten kurtarmak için kurulan uluslararası koalisyondaki batılı güçler, cephe gerisinde kalarak ön saflara Irak askerlerini sürdüler ve Irak ordusu ‘binlerce kayıp vererek’ savaşa ara vermek zorunda kaldı.

Batılı güçlerin zayiatı ‘sıfırdı!’

Onlar sadece Musul’un kurtuluşundan sonraki ‘petrol paylaşımı’ için cephe gerisinden ‘viski yudumlayarak’ savaşa iştirak ediyorlardı. Batı dünyasının Ortadoğu’ya Arap Baharı getirme planı sonrası bu coğrafyada oluşan derin ve önlenemez kaosa karşı bakışı netti.

Ve bu bakışı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şöyle özetleyecekti: “Biz, Müslümanlar için savaşmayız. Bu savaşta Müslümanlar ön cephede… Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz.” (8 Aralık 2015, Yeni Mesaj)

Daha önce bu köşede yazdık, tekrarlayalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar