Bu feryada kulak verin

Evlatlarını Güneydoğu’da kaybeden ailelerden gelen feryatlar isyana dönüşmüş durumda. Bu feryatlar ülkenin her yanında her bölgesinde acı acı yankılanıyor. Dağlıca’da hain bir pusu sonucu...

Evlatlarını Güneydoğu’da kaybeden ailelerden gelen feryatlar isyana dönüşmüş durumda. Bu feryatlar ülkenin her yanında her bölgesinde acı acı yankılanıyor.
Dağlıca’da hain bir pusu sonucu ölen Cihan Aksarı’nın babası şöyle feryat ediyor:
“Ben her gün doğudayım. Tırla gidiyorum her gün oradayım. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bana kimse hariçten gazel okumasın. Bunu hükümet yaptı, başkası değil.”
Yüreği yanık ve “neyin ne olduğunu çok iyi bilen” bir baba, “bunu hükümet yaptı” diyor.
Hepimiz bu vatan için canımızı feda ederiz, tamam orada şüphe yok da, “kimse hariçten gazel okumasın, bunu hükümet yaptı” diye haykıran yüreği yanık babanın ne demek istediğini tartışmayalım mı?
Suruç’ta patlayan bombaların, Ceylanpınar’da uykuda vurulan polislerin ardındaki sis perdesinin aralanması için Meclis’te terör konulu araştırma komisyonu kurulmasının neden reddedildiğini sorgulamayalım mı?
Aslında denklemin çözümü çok basit:
Suruç’ta HDP’liler bombalanmasaydı, akabinde bu olayın arkasında IŞİD’i destekleyen devletin olduğunu iddia eden PKK’nın Ceylanpınar saldırısı olmayacaktı. Ve sonrasında ucu Dağlıca faciasına, Iğdır’da ölen 14 polise uzanan hain tuzaklar ortaya çıkmayacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.049 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 252 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar