Bombalar neden patlıyor?

Ankara’daki patlamadan bir gün önce istihbarat birimlerinden medyaya aktarılan bir bilgide, PYD’nin eylem yapmak üzere Türkiye’ye bazı militanları gönderildiği bildirildi.Değişik gazetelerde çıkan haber aynen...

Ankara’daki patlamadan bir gün önce istihbarat birimlerinden medyaya aktarılan bir bilgide, PYD’nin eylem yapmak üzere Türkiye’ye bazı militanları gönderildiği bildirildi.
Değişik gazetelerde çıkan haber aynen şöyle:
“Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG bağlantılı 14 kişilik bir terör grubunun ülkeye sızdığını belirledi. MİT raporunda, “Teröristlerin hedefinde Avrupa ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye turistlerin geldiği uluslararası bir havaalanı var” denildi.
Türkiye, 13 Şubat’tan itibaren “angajman” kuralları çerçevesinde Suriye’deki YPG hedeflerini vuruyor. MİT, Suriye’de faaliyet yürüten 14 teröristin PYD Lideri Salih Müslim’e bağlı Kürt grupların yardımı ile yasadışı yollardan ülkemize girdiği tespit etti.
MİT’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaştığı “kozmik” raporda, Salih Müslüm’e bağlı grupların yardımı ile eylem yapmak için Türkiye’ye sızan 14 teröristin isimleri de belirlendi.”
Bu haberin çıkmasından bir gün sonra Ankara’da bombalar patlıyor, 28 ölü 61 yaralı.
Ne gariptir ki devletin istihbarat birimleri PYD adına Türkiye’ye eylem için gelen kişileri isim isim biliyor, nereyi bombalayacağını biliyor, ne zaman Türkiye’ye girdiklerini biliyor ama “eylemi engelleyemiyor!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar