Beyaz Toros siyaseti

Türkiye’yi yöneten irade, açık seçik Beyaz Toros’lardan bahsediyor. Başbakan Davutoğlu, “AKP giderse beyaz Toros’lar gelir” diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “verin 400’ü kan dursun”...

Türkiye’yi yöneten irade, açık seçik Beyaz Toros’lardan bahsediyor. Başbakan Davutoğlu, “AKP giderse beyaz Toros’lar gelir” diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “verin 400’ü kan dursun” şeklindeki görüşünü net bir şekilde dile getiriyor. 

Davutoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu gizlemeye çalışsa da o Beyaz Toros; devletin, milletin her tarafına, iliklerine kadar girmiş durumda.

Muhalif kesime karşı takınılan illegal tavır, hukuk tanımazlık, devletin meşru güçlerini tasfiye, mahkeme kararlarını uygulamama, dayak, şiddet, biber gazı, Toma, işkence birer Beyaz Toros değil mi? 

Ergenekon, Balyoz, Casusluk Davaları, uydurulan deliller, siyasetin emrine girerek binlerce kişiyi Silivri’ye tıkan süreç, cezaevinde ölen Kuddusi Okkırlar, Kaşif Kozinoğulları, kahrından ölen Erhan Gökseller, intihar eden Ali Tatar’lar Beyaz Toros siyasetinin bir sonucu değil mi?

Yazılmamış kitapların yazarını hapse atan, basılmamış dergiyi toplatan, açıklanmamış düşünceyi zindana gömen süreç Beyaz Toros değil de nedir?

Bir ülkede başbakanın danışmanı olan kişinin kameraların önünde vatandaşı sille tokat dövmesi, milletvekili olmuş birinin ‘bunları pataklamak lazım’ diye medyayı tehdit etmesi, gazetecilerin ‘merhametimiz sayesinde hayattasın’ diye ölümle tehdit edilmesi, mafyanın hükümete destek için yaptığı mitinglerde ‘oluk oluk kan akacak’ diye nutuklar atılması, bir ülkede Beyaz Toros siyasetinin hâkim olduğunu göstermiyor mu?

Toplumda kin ve düşmanlık tohumları ekmek için ustaca planlanan yüzlerce yalan senaryosundan biri olan ve bugün A’den Z’ye kurgu olduğu ortaya çıkan Kabataş skandalı başlı başına bir Beyaz Toros siyaseti değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar