Beyaz saçlı adam; Oktay Sinanoğlu

Onunla ilk tanışmamız 1996 yılına dayanır. Adını duymuştum, şöhretinden haberdardım ama tanışma fırsatım olmamıştı. O sıralar hem Ankara’da, hem İstanbul’da yaşıyordu....

Onunla ilk tanışmamız 1996 yılına dayanır. Adını duymuştum, şöhretinden haberdardım ama tanışma fırsatım olmamıştı. O sıralar hem Ankara’da, hem İstanbul’da yaşıyordu. Yılın yarısını Amerika’da yarısını Türkiye’de geçiriyordu.

Meltem TV’deki programıma eşi Dilek Hanım’la geldi. Sanırım yeni evlenmişlerdi. Sürekli mütebessimdi ve elinde sürekli Küba purosu vardı. “Bu sigara değil, puro” diyordu gülerek.

Programda Türkçeye olan aşkını, Türkçeye nasıl bir darbe vurulmak istendiğini, “Türk demek Türkçe demek” bakışıyla mükemmel bir şekilde anlatmıştı.

Türkiye’de muhtemelen onu ilk defa programa çıkaran kişi idim. Program çok ilgi çekti. Türkiye’nin her tarafından arayanlar oldu.

“Kim bu Beyaz Saçlı Adam?” diye sordular.

O Beyaz Saçlı Adam, Oktay Sinanoğlu idi.

Dünyada en genç yaşta profesör olan ve Türk Aynştaynı denilen Oktay Hoca idi.

Sonraki yıllarda çok sık beraber olduk. Sık sık program yaptık. İnsana bir baktı mı ciğerini okurdu. Kendisi “gözden ciğer okuma sanatı” derdi buna. Bir defasında onunla birlikte iki kişiyi daha konuk ettim. Konuklardan biri gençten bir yazardı. Programın reklam arasında gitmek istedi Oktay Hoca. “Hocam, bir şeyden mi rahatsız oldunuz” diye sordum.

“Şu genç çocuktan hoşlanmadım. O tam bir vatan haini” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar