Berkin Elvan'ı rahat bırakın!

O, daha 15 yaşında bir çocuktu. Adı üstünde çocuk... Gezi olaylarının ortaya koyduğu büyük hengâmede polisler onu gaz kapsülü ile öldürdü. Elbette onu ‘kasten öldürdüler’ diye...

O, daha 15 yaşında bir çocuktu. Adı üstünde çocuk... Gezi olaylarının ortaya koyduğu büyük hengâmede polisler onu gaz kapsülü ile öldürdü. Elbette onu ‘kasten öldürdüler’ diye bir iddiamız yok ama sonuçta ölen bir çocuktu ve öldüren ise devletin başı tarafından ‘acemice’ savaş alanına sürülen polislerdi.

Ortada ‘katiller’ ve ‘ölen bir çocuk’ var.

Siyasetin ve iktidar denilen o lanet gücün, sahip olduğu gücü korumak uğruna geldiği kin dolu düzeyden artık nefret ediyoruz. Nefret ötesi bir tiksinme sarıyor benliğimizi.

Devlet istese idi, üzerinden neredeyse iki yıl geçmiş bir olayın faillerini tek tek ortaya çıkartamaz mıydı?

Elbette çıkartırdı.

Ama birileri eğer ortalığı kan gölüne çeviren polislerin bu tavrına tepki göstermek ve onları uyarmak yerine ‘vurun aslanlarım, kim tutar sizi’ diye alkış tutarsa, bu devlet o polisleri iki yıl değil yirmi yıl da geçse bulamaz.

Ailesi diyor ki, “Benim oğlum ekmek almaya gitmişti, onu ekmek alırken vurdular.”

Cevabı ‘devletin başı’ veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar