Batı’ya rest mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa’nın Türkiye üzerindeki baskı ve tahakkümü ile ilgili son tepkisi alıştığımız cinsten değildi. Adeta Türkiye’nin Batı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa’nın Türkiye üzerindeki baskı ve tahakkümü ile ilgili son tepkisi alıştığımız cinsten değildi. Adeta Türkiye’nin Batı yanlısı politikalarında yön değişikliği olarak algılanacak bu söylemler hepimizi şaşırttı.

Şöyle dedi Çavuşoğlu:

“Avrupalılar, ‘Seninle ilgili her şeye karışırım, sen bana karışma’ diyor. Sen nereden buldun bu hakkı? Sen üstün bir ırk mısın, üstün bir devlet misin? Sende birçok eksiklik, yanlışlık var. Irkçılık, İslamofobi var. Göçmen düşmanlığı, hepsi insanlık suçu. Nerede hukukun üstünlüğü? Soydaşlarımın hakkını sorunca “iç işlerime karışma” oluyor. Sen benimkine niye karışıyorsun? Sen devlet olarak kimsin de bana ders veriyorsun?

Şimdi bunu öğretiyoruz. Dost tavsiyesinde bulunursun ama ders verir gibi yapamazsın.”

Çavuşoğlu bu konuşmayı Katar seyahati sırasında Habertürk muhabiri Bülent Aydemir’e yapmış. Aynı konuşmayı Avrupa Birliği’nin Ankara’daki büyükelçilerinin önünde ya da Avrupa Konseyi’nde yapabilir mi bilemeyiz ama konuşması baştan sona doğru.

Evet, Batı içişlerimize karışır, evet Batı kendini üstün ırk görür, evet kendini üstün devletler topluluğu görür, evet Batı, eksikler ve yanlışlarla doludur, göçmen düşmanıdır, ırkçıdır, İslam düşmanıdır, sömürgeci olduğu için “sömürdüğü devletlere” sürekli ders verme ihtiyacı hisseder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar