Batı, ‘teröristsever’dir!

Dünkü yazımızda ABD’nin terörle olan ilişkisinin arka planını ve sebeplerini masaya yatırmıştık. Bugün de Avrupa’nın bu denklemdeki yerini irdeleyip, Batı'nın tarihten bugüne kan damlayan...

Dünkü yazımızda ABD’nin terörle olan ilişkisinin arka planını ve sebeplerini masaya yatırmıştık. Bugün de Avrupa’nın bu denklemdeki yerini irdeleyip, Batı'nın tarihten bugüne kan damlayan uygulamalarından kısa kestiler aktarmak istiyorum.
Bu konuda en anlamlı çalışmalardan birini yapan kişi olan Andre Vitchek’tir. Vitchek’in bir de Batı Terörü isimli kitabı var. Vitchek, Çek doğumlu Amerikalı yazar. Savaş muhabiri olarak Der Spiegel, Asahi Shimbun, The Guardian ve bir çok uluslararası yayınlara yazmaya devam ediyor. Birçok belgesel film çekti. Türkiye'de Bilim-gönül yayınlarından Batı Terörü ve Propagandası, Pasifik Adalarındaki Vahşi Batı Sömürgeciliği isimli kitapları çıktı.
2010 yılında Bilim-Gönül yayınlarının sahibi olan rahmetli Oktay Sinanoğlu Hoca’nın eşi Dilek Hanım’ın daveti üzerine bir konferans için Türkiye’ye gelen Vitchek’le Meltem TV için bir program çektim.
Vitchek’in programı daha sonra "sondalga.com" haber sitesinde de yayınlandı. Bizim gibi bir Türk vatandaşı için Batı için "teröre destek veriyor” diye yazmak kolay ama Amerikan vatandaşı olan bir gazetecinin 'Batı Terörü' diye bir kitap yazması hayli cesaret verici bir şey.
Programda kendisine sordum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar