Bahçeli’den gollük pas!

AKP, başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden gündeme getirmek ve Erdoğan’a başkanlık yolunu açmak için büyük bir iştahla fırsat kolluyordu. 15 Temmuz darbe denemesi sürecinde, yüzlerce...

AKP, başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden gündeme getirmek ve Erdoğan’a başkanlık yolunu açmak için büyük bir iştahla fırsat kolluyordu. 15 Temmuz darbe denemesi sürecinde, yüzlerce vatandaşın ölmesi, binlercesinin yaralanması sonrasında, darbenin engellenmesi sürecinin başkanlık sistemine geçiş için fırsat olarak değerlendirilmesinin de kendi aleyhlerine olacağını düşünen AKP, adeta pusuya yatmış “gündemin yeniden oluşmasını” bekliyordu.
Ülke darbe tehlikesi atlatmışken, içeride büyük terör saldırıları medyana gelmişken, askerimiz Cerablus’ta, Başika’da kritik günler geçirirken ve ortada “bunca muammanın” nasıl çözüleceğine dair hiçbir umut verici çözüm sunulamazken, Devlet Bahçeli, hükümetin önüne adeta gollük bir pas attı.

Ve birden bire başkanlık sistemini gündeme getirdi.

Herkes eğer başkanlık sistemi yeniden tartışmaya başlanacaksa bunu ya hükümetin ya da bizzat Erdoğan’ın gündeme getireceğini, ancak her iki odağın da “konjonktür müsait değil” diye “mecburi bir bekleme içine girdiği” dönemde Bahçeli topu Erdoğan’ın önüne attı ve “al ve golü at!” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar