Atatürk’e sövme modası

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı “kimin önüne yattığı belli” cümlesine gelen tepkiler arasında en ilginci Kocaeli’nden geldi....

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında kullandığı “kimin önüne yattığı belli” cümlesine gelen tepkiler arasında en ilginci Kocaeli’nden geldi.
Kocaeli’nde AKP gençlik teşkilatı başkanı olan Tanju Yılmaz adındaki bir genç, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda olayı Atatürk’e dil uzatmaya kadar dayandırdı.
Paylaşımında “Senin de, senin gibi kaç tane zerzevat varsa hiçbirinizin yatacak yeriniz yok. Bu toprakların tarihindeki en kara lekesiniz. 93 yıllık garabetin çocuğu. Atan ne ki sen ne olacaksın” dedi.
İktidar ve muhalefet arasındaki argolu polemik, “Cumhuriyete, garabet” diye hakaret etme düzeysizliğine “Atan ne ki sen ne olacaksın” terbiyesizliğine kadar uzandı.
“Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifade ile “Ata”nın ne alakası var?” diye sorsak, karşımızda anlayacak bir zeka düzeyi çıkmayacağı için sorma gereği duymuyoruz.
Zira AKP’liler ne zaman konuşsalar ucu Atatürk’e uzanan hakaretlerin kol gezdiği kelimelerden sıyrılamıyorlar.
Ama ağababalarından duydukları “Cumhuriyet reklam arasıdır”, “90 yıllık enkazı düzelttik”, “Zulüm 1938’te bitti”, “Olmasaydın da olurdu”, “10 Kasım’da sifonu çekin”, “Anıtkabir’i de yıkarız” gibi cümlelerin mest ettiği AKP gençliğinin Ata’sına sövme ihtiyacı hissetmesi çok normal.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar