Atatürk ve şan

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin yeri değişti. Heykel, vinçlerle yerinden alınarak valilik önündeki alana taşındı. Bu taşıma işlemi rutin bir taşıma mıydı yoksa...

Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin yeri değişti. Heykel, vinçlerle yerinden alınarak valilik önündeki alana taşındı. Bu taşıma işlemi rutin bir taşıma mıydı yoksa bazı kesimlerce Atatürk’e beslenen hıncın dışa vurumu muydu?
Bildiğim kadarıyla Cumhuriyet tarihi boyunca bir Atatürk heykeli ilk kez yerinden sökülüyor. Her ne kadar başka bir meydana taşınsa da bu olay ilk defa vuku buluyor.

Atatürk heykelinin bir kamyonetin arkasına konularak ve boylu boyunca serilmiş heykel görüntüsünün basına servis ederek ortaya çıkartılan manzara hiç hoş değil.

Bu manzaradan en çok hoşnut olanların başında tescilli Atatürk düşmanı Mustafa Armağan var. Hayatını Atatürk’e küfretmeye vakfetmiş olan Armağan, yerinden sökülmüş Atatürk heykelinin fotoğrafını paylaşarak “bu şan bize yeter” diye yazmış.

“Bu şan onlara yeter!”miş.

Hangi şan?

Atatürk’ün heykelini devirme şanı!

Armağan gibi tescilli Atatürk düşmanlarının sevinç çığlıkları olmasaydı, bir belediyenin, Cumhuriyetin kurucusunun heykelini taşımasına normal bakmak gerektiği, bunda bir art niyet aranmaması gerektiğine düşünenlere hak verilebilirdi.

Ama bu olayda bir “şan” arıyorsanız, yapılan eylemin iyi niyet taşımadığı ve “surda bir gedik açmak” gayesi taşıdığı amacına hizmet ettiği anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar