"Atatürk milli miydi" diye soranlara

Yerlilik ve millilik tartışmasını başlatanların, bugüne kadar yerli ve milli olana savaş açtıklarına dair önümüzde yüzlerce örnek var. Bu yaman çelişki ve ikiyüzlülüğün...

Yerlilik ve millilik tartışmasını başlatanların, bugüne kadar yerli ve milli olana savaş açtıklarına dair önümüzde yüzlerce örnek var. Bu yaman çelişki ve ikiyüzlülüğün yaşandığı ülkemizde, “çelişkileri” ortaya koymak, gazetecilerin namus borcudur.
Millilik düşmanlarının bir anda neden tepeden tırnağa milli kesildiklerini, bu sahte milliliğin 1 Kasım seçimleriyle ilgisinin olup olmadığını da sorgulamak gerekir.
Bunu yaparken de ahlak ve edep sınırlarını korumak gerekir elbette.
Mesela bir gazetenin AKP’deki Kürt vekillerin fotoğrafını yayınlayarak sadece Kürt oldukları için onları gayri milli ilan etmeleri “ahlaksızlıktır, ırkçılıktır, faşizm ötesi bir kafatasçılıktır.”
Oysa o vekillerin partisi zaten tepeden tırnağa milli olmadığını haykıran icraatlar yaparken, insanları doğdukları bölgeden dolayı milli olmamakla suçlamak AKP’nin ekmeğine yağ sürmekten başka ne işe yarar ki?
Bu ülkede millilik ve yerlilik ırkla olmaz. Bölge ile olmaz. Kabile ile olmaz. Vatana, bayrağa, toprağa sahip çıkan herkes millidir, yerlidir. İster Türk olsun, ister Kürt olsun ister, Laz olsun.
Vatana, millete, bayrağa, toprağa sahip çıkmayan herkes de “gayri millidir.
İsterse safkan Türk olsun!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar