Atatürk kâfirle savaştı ya siz?

Cumhuriyet savcılarının Atatürk’e hakaret edenler hakkında soruşturma başlatması ve tutuklama kararı vermesi sevindirici bir olay. Zira uzun zamandan beri Atatürk’e hakaret edenler hakkında hiçbir hukuki işlem...

Cumhuriyet savcılarının Atatürk’e hakaret edenler hakkında soruşturma başlatması ve tutuklama kararı vermesi sevindirici bir olay. Zira uzun zamandan beri Atatürk’e hakaret edenler hakkında hiçbir hukuki işlem yapılmamasının üzüntüsünü taşıyorduk.
Bir insan, neden, isminin başındaki tarihçi, akademisyen, gazeteci bilmem ne sıfatının ağırlığı ile konuşmaz da en aşağılık bir şahsiyet yoksunluğu içinde, Gazi’ye sövmeyi büyük bir maharet addeder?
Sağlıklı bir insanın, sağlıklı bir ruh yapısına sahip bir kişinin bu yola başvurması mümkün değil.
Yıllardan beri Atatürk hakkında annesinin namusuna dil uzatmaktan başlayıp babasına varıncaya kadar en ağır sözleri söyleyenler, onun inancını tartışmaya açanlar genellikle bir tarihi vesikaya dayanmak yerine ya kendi şizofren haletiruhiyelerinin ya İngiliz-Yunan gizli servislerinin sahte belgelerinin, ya da vazgeçilmez monarşi özlemlerinin suya düşmesinin öfkesiyle bunu yaptıklarını biliyoruz.
Atatürk’e küfür arşivini açtığımızda neler neler yok ki;
“Atanız neydi ki siz ne olacaksınız…”
“10 Kasımda helaya gidin sifonu çekin.”
“90 yıllık enkaz”
“Olmasaydın da olurdu.”
“Anıtkabir’i de yıkarız.”
“Sahte Napolyon.”
“Evlatlığıyla gönül ilişkisi vardı.”
Annesi Zübeyde Hanım’a yönelik iftiraları zaten biliyorsunuz. Buna önceki gün cevap verdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar