Atatürk gibi lider

Türkiye’de, Atatürk’e sövmenin moda olduğu ve rant kapısı haline geldiği günümüzde, komşu coğrafyalarda Atatürk’ü çare olarak gören din adamlarının boy göstermesi ne kadar da gurur...

Türkiye’de, Atatürk’e sövmenin moda olduğu ve rant kapısı haline geldiği günümüzde, komşu coğrafyalarda Atatürk’ü çare olarak gören din adamlarının boy göstermesi ne kadar da gurur verici.
Bunlardan biri, Iraklı Şii din adamı İyad Celaleddin. Dubai’de yayın yapan bir televizyon kanalına konuşan Celaleddin, “Irak için kurtuluşun Atatürk gibi bir liderde” olduğunu söylüyor.
Ve devam ediyor:
“Irak’ı bir arada tutmanın en iyi yolu laikliktir. Atatürk gibi bir lidere ihtiyacımız var. Ancak onun gibi bir lider bunu hem Sünnilere hem de Şiilere kabul ettirebilir. Çünkü Atatürk halka rağmen ama halk için laikliği kabul ettirdi. Yani Irak’ın yeniden birliğini sağlayabilmek için yasayı zorla uygulatabilecek Iraklı bir Atatürk’tür.”
Kan ve gözyaşı coğrafyasına dönüşmüş, mezhep kavgalarının doruğa çıktığı, farklı mezheplerden Müslümanların din adına bir birini boğazladığı Ortadoğu’da bir din adamı, üstelik milletvekilliği yapmış bir din adamı, cübbesiyle, takkesiyle ekrana çıkıp “Bizi ancak Atatürk gibi bir lider kurtarabilir” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.048 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 251 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar