Artık Arap ligindeyiz!

Kahire, Amman, Abu Dabi, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Dubai, Kuveyt ve Türkiye. ABD’den gelen son yasak kapsamında ABD’ye yapılan uçuşlarda, uçaklarda cep telefonundan büyük cihazlar taşıyamayacak olan ülkeler arasına...

Kahire, Amman, Abu Dabi, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Dubai, Kuveyt ve Türkiye. ABD’den gelen son yasak kapsamında ABD’ye yapılan uçuşlarda, uçaklarda cep telefonundan büyük cihazlar taşıyamayacak olan ülkeler arasına Türkiye de girdi. Arap ve Afrika ülkeleriyle birlikte Türkiye!
Yani artık uçaklarda laptop, tablet vs taşınamayacak.
Politikacılarımıza AB ülkeleri tarafından resmen yasak getirilmesi sonrası şimdi de Türk yolculara anlamlı bir yasak geliyor. Türkler, ABD’ye uçarken cep telefonundan büyük cihaz taşıyamayacaklar. Tıpkı diğer 10 Arap ülkesi gibi.
Bu çok anlamlı ve önemli mesaj, kuşkusuz büyük sonuçlara gebe.
Bir defa, AB’nin attığı adımların, Hollanda ve Almanya krizlerinin Amerika’dan bağımsız olarak düşünülemeyeceğinin açık göstergeleri karşımıza bir bir çıkmaya başladı.
Rakka operasyonun öncesinde Türkiye “3 bin askerimiz operasyon için hazır bekliyor” diye açıklama yapmasına rağmen, Amerika ve müttefikleri burunlarından kıl aldırmıyor. Önlerinde şirinlik üstüne şirinlik yapan, “Ne olur bizi de Rakka’ya götürün” diyen Türk yetkileri görmezden geliyor. Biz bu operasyonu öncelikle PYD ile yapacağız” diyorlar. “Bakalım size de ufak-tefek görevler verebilir miyiz” diyorlar.
Terörist dediğimiz PYD güçlerinin Rakka operasyonundaki aktif rolleri açık seçik belli olmasına rağmen, Türkiye halen “Biz o teröristlerle aynı savaşın bir parçası olamayız” demiyor.
“Biz Rakka savaşında,PYD ile müttefik olmayız” demiyor.
Diyemiyor.
Diyemediğimiz gibi 3 bin askerimizi Rakka için hazırladığımızın haberleri yayınlandığı gün, Amerika, “Türkiye’den kalkan uçaklardaki yolcuların terörist saldırı şüphesiyle cep telefonundan büyük cihazları yanlarına almadan uçacaklarını” ilan ediyor.
Artık Arap ve Afrika ligindeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar