Anayasayı değil kafaları değiştirelim

Anayasayı değiştirmek için iktidarın yoğun çaba sarf ettiği şu günlerde aynı zamanda mevcut anayasanın nasıl ihlal edildiğine de şahit oluyoruz.Can Dündar’ın yaptığı haber...

Anayasayı değiştirmek için iktidarın yoğun çaba sarf ettiği şu günlerde aynı zamanda mevcut anayasanın nasıl ihlal edildiğine de şahit oluyoruz.
Can Dündar’ın yaptığı haber dolayısıyla casusluk suçlamasıyla yargılandığı ve cezaevine atıldığı yargılama süreci için Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı vermesi sonrası kıyametler kopuyor.
Cumhurbaşkanı “Kararı tanımıyorum, saygı duymuyorum” diyor, Başbakan “Anayasa Mahkemesi’nin böyle bir karar verme yetkisi yok” diye eleştiriyor, Adalet Bakanı “AYM kendisini ilk mahkeme yerine koyamaz” diye taarruza geçiyor, AKP’li Şamil Tayyar “AYM’ye haddini bildirdik” diyerek hakaret kervanına katılıyor, yandaş gazeteciler aldıkları talimat gereği anında Yüksek Mahkemenin kararı aleyhine en ağır ifadeleri kullanarak haber ve yorumları sıralıyorlar.
Bir ülkenin en yüksek yargı makamının verdiği bir kararı, ülkeyi yönetme mevkiinde olanlar böylesine hakaretamiz bir tarzda eleştirirlerse böyle bir ülkede anayasa değişikliği çalışmalarının samimiyetine inanmamız mümkün mü?
Kaldı ki Yüksek Mahkemenin tahliye etme gibi bir yetkisi de kararı da yok, yerel mahkemedeki yargılama süreci zaten devem edecek ve belki de yargılanan gazeteciler suçlu bulunup ceza alacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar