Anayasa Mahkemesi diyor ki!

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için haklarının ihlal edildiğine hükmetmesi üzerine, her iki gazeteci bugün tahliye edildi. İki gazeteciye de geçmiş olsun diyoruz.Anayasa Mahkemesi’nin...

Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için haklarının ihlal edildiğine hükmetmesi üzerine, her iki gazeteci bugün tahliye edildi. İki gazeteciye de geçmiş olsun diyoruz.
Anayasa Mahkemesi’nin kararında “başvurucuların Anayasanın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine ve ihlalin ortadan kaldırılması için kararın ilgili mahkemeye gönderilmesi karar vermiştir” deniliyor.
Bu karar elbette yargılama sürecinin durduğu ve gazetecilerin beraat ettiği anlamına gelmiyor ama Anayasa Mahkemesi aslında bu kararında zımnen de olsa gazetecilerin beraat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Bunu nereden mi anlıyoruz?
“İfade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği” ibaresinden anlıyoruz. Yani Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamına yakını MİT tırları haberinin bir gazetecilik olayı olduğunu, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve olayın casuslukla, devletin gizli bilgilerini sızdırıp yayınlamakla ilgisi olmadığını ilan ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar