Amerikan oyunu

Erdoğan’ın son ABD ziyaretinden çıkan sonuçlara bakalım:İki temel hassasiyetimiz ve talebimiz konusunda Amerika’ya adım attırabildik mi?Hayır.Neydi bu talepler? Bir: FETÖ lideri Gülen’in iade edilmesi. Bu konuda ne...

Erdoğan’ın son ABD ziyaretinden çıkan sonuçlara bakalım:İki temel hassasiyetimiz ve talebimiz konusunda Amerika’ya adım attırabildik mi?
Hayır.
Neydi bu talepler?
Bir: FETÖ lideri Gülen’in iade edilmesi. Bu konuda ne görüşmelerde ne de basın açıklamasında tek satır yok. Amerikalılar, has müttefikleri olan Gülen’i iade konusunu gündeme bile getirmediler,duymazdan geldiler. Türkiye’de darbeye teşebbüs ederek ülkeyi mahveden binlerce kişi yargılanırken, bu yapının liderinin barındığı Amerika ile yapılan ikili görüşmelerde bu konu yok hükmünde.
Amerikalılar bu talebimizin gündeme gelmesine bile izin vermediler.
İki: YPG’ye silah verilmesi meselesi. Amerika, Suriyeli Kürt muhaliflere değil silah vermeyi, daha “aşkın” bir ilişki ilan ederek “ağır silah vereceğini” söylüyor.
Askeri yetkililer YPG’lilerle fotoğraf çektiriyor.
Bunun nedeni konusunda açıklamayı da Başbakanımıza yaptırıyorlar:
“Amerika’nın,YPG ile birlikte hareket etmesi bir tercih değil, mecburiyetten kaynaklanıyor.Rakka operasyonundan sonra ilişkiyi kesecekler.”
Acaba Sayın Başbakanımız kendi söylediğine kendisi inanıyor mu?
Yani Amerikalılar bu kadar silah verip,eğitip,techiz edip, müttefik ilan edip Rakka’ya gönderdiği YPG’lilere “artık buraya kadar” der mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar