Alevi-Sünni çatışması mı hedefleniyor?

Bir anda düğmeye basan güçler Türkiye’yi yeniden bombaların patladığı, şehitlerin kalktığı ateş hattındaki bir ülke haline getirdi. Devlet-PKK çatışması 1990’lı...

Bir anda düğmeye basan güçler Türkiye’yi yeniden bombaların patladığı, şehitlerin kalktığı ateş hattındaki bir ülke haline getirdi. Devlet-PKK çatışması 1990’lı yılları aratmayacak bir şiddette başladı. Bu sıcak ve kanlı günlerde sahaya sürülmek istenen diğer bir çatışma ekseni ise Alevi-Sünni savaşı olarak planlanmış.
Son bir hafta içinde üç Alevi yöneticisine silahlı saldırıda bulunuldu. Sultangazi Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri Zeynel Odabaş’a çapraz ateş açıldı.
Ardından Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Baki Düzgün’ün bindiği araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bu saldırı çok ilginç: Demir ve Düzgün, otomobille Ankara’ya giderken Ankara’ya 70 km kala pusuya düşürülerek saldırıya uğramışlar. Saldırıdan yara almadan kurtulmuşlar.
Sadece birkaç kişinin bilebileceği bir şehirlerarası yolculuğu yakından bilebilecek ve buna göre ‘nokta pusu kurabilecek’ güçler sıradan kişiler olamaz. Derin kulakların ve derin takiplerin altında işlenmiş derin saldırılar var Alevilere karşı.
Demir ve Düzgün yaptığı açıklamada, “Bize yapılan saldırılarla Aleviler tahrik edilerek kaos ortamına sürüklenmek isteniyor” diyor.
Daha ötesi Aleviler sokağa çekilmek isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar