AKP'nin kaos planı

Patlayan bombalar, çatışmalar, sınır ötesi operasyonlar, birbiri ardına gelen şehit haberleri vatandaşa “ne oluyoruz” dedirtmeye başladı. Aslında AKP’nin yeni Türkiye’si bu.Vatandaş bu “yeni...

Patlayan bombalar, çatışmalar, sınır ötesi operasyonlar, birbiri ardına gelen şehit haberleri vatandaşa “ne oluyoruz” dedirtmeye başladı.
Aslında AKP’nin yeni Türkiye’si bu.
Vatandaş bu “yeni Türkiye’nin partisini” en çok oy vererek ödüllendirdi.
Aslında 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AKP’nin ne yapacağını, Fuat Avni’nin 12 Haziran’da paylaştığı şu mesajdan anlamamız gerekirdi:
“AKP’nin derinleri seçim hezimetinin ardından halkı kaos ve anarşiyle terbiye etme ve koalisyondan korkutmak için kolları sıvadı.”
Fuat Avni her kim ise hedefi tam 12’den vurdu. Daha ortada birden bire başlayan çatışmalar yokken, sadece seçim sonuçlarının “AKP açısından acı sonuçları var iken, devletin bir anda kahraman kesilip, daha düne kadar masaya oturduğu PKK’lılara “vay sizi gidi hainler!” diye bomba yağdırmaya başlaması ve PKK’nın da askeri hedeflere bir anda saldırı başlatması, İstanbul’un göbeğinde terör gruplarının kalaşnikoflarla ellerini kollarını sallayarak gezer hale gelmesinin doğuracağı kaos ortamının siyasi sonuçlarını “çok güzel” tahmin etmiş Fuat Avni.
Hem de iki ay öncesinden!
Tabi kaos ortamı için IŞİD’in de devreye girmesi gerekiyordu ve Suruç’ta HDP’li 32 gencin ölümüne sebep olan bombayı bir IŞİD militanı patlattı! PKK’lılar hemen ertesinde Ceylanpınar’da evinde uyuyan ( böyle bir saldırı ilk kez gerçekleşti!) iki polisi şehit ederek, Suruç saldırısını yapan IŞİD’e göz yumduğunu iddia ettiklerini devletin unsurlarına karşı saldırıya geçtiler.
Daha sonra ise adım adım diğer saldırı ve eylemler “çorap söküğü” gibi geldi.
“Ağaçlar kesilmesin” diye gayet doğal bir şekilde gelişen Gezi olaylarında elli tane yabancı devletin ve istihbarat örgütlerinin parmağını arayan yandaş medya, bütün dünyanın gözü önünde meydana gelen “şu iğrenç kaos planını” maalesef görmezden geliyor.
Amerikan resmi makamlarının dahi “IŞİD, petrolünü Türkiye üzerinden satıyor” açıklamasında bulunduğu ve Türkiye’nin bu çeteye bugüne kadar göz yummasının bölgede ve dünyada doğurduğu ağır sonuçlardan duyulan rahatsızlığın alenen konuşulduğu bir süreçte Türkiye, “IŞİD’e göz açtırmayacağız, onları mahvedeceğiz” diyerek operasyonlara başlıyor!
Oysa Can Dündar’ın Adana’dan Suriye’ye giden TIR’ların Türk sınırını geçerek IŞİD bayrağı dalgalanan Suriye topraklarına gittiğini gösteren fotoğraflar hala hatırımızda!
“Fitne başı” her kimse, bir taşla birkaç kuş vurmak istiyor:
Ülkede tek başına iktidardan başka çare olmadığı mesajı,
Devletin PKK’ya düşman olduğu ve göz açtırmayacağı mesajı ile milliyetçi oyları tekrar geri alma planı,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar