AKP'nin değirmenine kimler su taşıdı?

Kuşkusuz benim seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmemi merak edenler var. Önce şunu söyleyeyim: Sandıklar açıldıktan iki saat sonra seçim sonuçlarının neredeyse yüzde yüze yakın bir...

Kuşkusuz benim seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmemi merak edenler var. Önce şunu söyleyeyim: Sandıklar açıldıktan iki saat sonra seçim sonuçlarının neredeyse yüzde yüze yakın bir kesinlikle ilan edildiği bir seçime her zaman kuşku ile bakarım. Bu ülkede muhtarlık seçimlerinden bile daha erken genel seçim sonuçları açıklanıyorsa ‘bunda bir iş var’ deme hakkını her zaman kendimde bulurum.
Dünyanın hiçbir ülkesinde iktidar partisinin oy oranlarında, anket sonuçlarıyla seçim sonuçları arasında yüzde 10’a yakın bir fark olmasının normal karşılanmayacağı aşikâr.
Bu olağanüstü çarpık anket sonuçları istatistik bilimini dahi sorgulayacak bir mahiyet arz etmişken ‘olur böyle şeyler’ diyemem.
Bütün bunlara rağmen AKP’nin birinci parti olduğu kesin. Vatandaşın hangi saiklerle AKP’ye yöneldiği ciddi araştırmalarla ortaya konulabilir.
Bu seçimde bir birine zıt kutuplar olan MHP ve PKK’nın atığı her adım, AKP’nin oyunu artırdı diyebilirim. Biri kan dökerek, diğeri ‘milliyetçi oylara atılan çengel’e seyirci kalarak AKP’nin oyunu patlattı.
“Meclis başkanlığını kendi elleriyle AKP’ye hediye eden MHP’nin AKP çizgisinden farkı ne?” diye sorguladı seçmen.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar