Akıl tutulması

Suriye’de kalıcı ateşkesin sağlanması için yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine PYD katılacak mı katılmayacak mı? PYD lideri Salih Müslim “davet aldık, katılacağız” dedi....

Suriye’de kalıcı ateşkesin sağlanması için yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine PYD katılacak mı katılmayacak mı? PYD lideri Salih Müslim “davet aldık, katılacağız” dedi. Rusya da bölgedeki en büyük Kürt grubu olarak PYD’nin mutlaka katılmasını istiyor. Türkiye ise Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre “PYD katılırsa toplantıyı boykot edecek.”
Dün de söyledik, masada PYD ya doğrudan ya dolaylı olarak mutlaka olacak. Türkiye’nin restini kimse dinlemeyecek.
Türkiye, PYD’yi bir terör örgütü olarak görüyor. Başbakan Davutoğlu net konuşuyor: “PYD, PKK’nın uzantısıdır. Onları meşru ortakolarak görenler, bölgenin gerçekliğinde yaşamıyorlar. Hiç kimse bizi, bu insanların barış istediğine ikna edemez.”
Ama ne hikmetse aynı başbakan bir terör örgütü olarak vasıflandırdığı PYD’nin lideri Salih Müslim’i defalarca Ankara’ya çağırdı, kırmızı halılarla karşıladı, görüşmeler yaptı.
Salih Müslim diyor ki; “Beni Ankara’ya çağırıyorlar, devlet yetkilileriyle evlerinde görüşüyorum, ben ayrıldıktan sonra arkamdan “bunlar terörist” diyorlar.
E sormazlar mı Ankara’nın bu “stratejik derinlik sahibi adamlarına:“Ne konuştunuz bu terör örgütü lideri ile?!”
Oysa Erbil’den Şanlıurfa’ya havayolu ile gelen silahlı Barzani peşmergelerinin MİT’in sağladığı güvenlik kordonu altında Suruç’tan Kobani’ye geçişlerinin üzerinden daha iki yıl bile geçmedi. Silahlı peşmergeler Türkiye koridorunu kullanarak başbakanın terörist dediği PYD güçlerine destek için yola çıkmıştı.
Bu 152 kişilik silahlı peşmergeye parası bizim cebimizden çıkan acı lahmacunlar ikram ettiğimiz gerçeği de acı acı hatırımızda hala.
Havaalanından al, araçlara koy, koruma tahsis et, lahmacun ikram et, Mürşitpınar sınır kapısından PYD’nin elindeki Kobani’ye uğurla, sonra da “Onları meşru ortakolarak görenler, bölgenin gerçekliğinde yaşamıyorlar” diye kendi kendine konuş.
Kim inanır sana?
En başta onları meşru olarak gören sizsiniz.
Başbakan, bölgenin gerçekliğinin hangi noktada olduğunu maalesef okuyamıyor.
Türkiye yöneticilerinin Şam’daki Emevi Camii’nde namaz kılma hayali burnumuzun dibindeki coğrafyayı uluslararası savaş arenasına çevirdi.
16 Ocak’ta bir Rus askeri heyeti Nusaybin’in hemen karşısında bulunan ve PYD’nin kontrolünde olan Kamışlı’yı ziyaret etti. Muhtemelen burada Rus askeri varlığının konuşlanması gündeme geldi. Bu durumda Rusya, güney sınırımızdan “askeri komşumuz” olacak.
Dün Yaşar Yakış gündeme getirdi:
“Kamışlı havaalanının 100 kilometre kadar doğusundaki Rmeilan Havaalanı’na da Amerikan askerlerinin yerleştikleri yolunda haberler medyaya yansıdı. Bu haberler ABD yetkililerince yalanlandı ama askeri anlamda bir konuşlanma olmasa dahi, ABD askerlerinin o havaalanında çeşitli faaliyetler sürdürmekte oldukları da dolaylı olarak kabul edildi. Her iki haber de doğru çıkarsa, ABD ve Rusya'nın Suriye topraklarında 100 km mesafede birer havaalanına yerleşmeleri şimdiye kadar emsali görülmemiş bir ilk uygulama olacaktır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar