Ak Parti lokum gibi parti

Türkiye, bugüne kadar defalarca yaptığı gibi dış politikada tükürdüğünü yalayan bir pozisyona düştü. Bu defa İsrail’le kucaklaştı. Hem de “biz, İsrail’le dostuz” diye...

Türkiye, bugüne kadar defalarca yaptığı gibi dış politikada tükürdüğünü yalayan bir pozisyona düştü. Bu defa İsrail’le kucaklaştı. Hem de “biz, İsrail’le dostuz” diye nutuklar atarak İsrail’le kucaklaştı.
Önceki akşam Meltem TV’de ana haber bülteninden sonra yayınlanan “günün yorumu” programında bir cümle kullandım. Dedim ki “İsrail eski Cumhurbaşkanlarından Şimon Peres’in dediği bir cümle var: Ak Parti lokum gibi parti.”
Beni arayanlar, mesaj çekenler oldu. “İsrail’in hiçbir yetkilisi böyle bir ifade kullanmadı” dediler. Düşünsenize gönül verdiğiniz bir parti İsrail tarafından “lokum gibi” diye taltif ediliyor, neler hissedersiniz?
E tabi böyle bir ifadenin olmadığını söyleyerek kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar.
Dedikleri doğruydu. Televizyon yorumu yaparken o andaki ortamın doğallığıyla Şİmon Peres’in “Ak parti şeker gibi parti” dediğini söylemişim. Yanlış demişim. Elimdeki kaynaklara baktım, meğer Şimon Peres “Ak Parti lokum gibi parti” demiş!
Yani şeker değil, lokum!
Daha yoğun, daha fazla bir “şekerlik” var yani.
Peki, ne zaman ve nerede söylendi bu cümle?
Bugün İsrail’e “dostumuz” diyen Ömer Çelik’in huzurunda.
Tarih 2004 yılı Eylül ayı. AKP hükümetleri döneminde İsrail’e sık sık giden heyetlerin birinde milletvekilleri Egemen Bağış, Ömer Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu bulunuyordu. AKP parlamento heyeti, İsrail Milli Güvenlik Kurulu Başkanı Giora Ailand ve o tarihte İsrail ana muhalefet partisi lideri olan Şimon Perez ile de görüştü. Türk heyeti daha sonraki yıllarda başbakan ve cumhurbaşkanı olacak olan Şimon Peres’e özel hazırlanmış bir paket içinde Türk lokumu hediye etti
Perez, kutuyu açtı, lokumu ağzına atarken tebessüm etti:
“AKP lokum gibi bir parti!”
Aynı Peres bir başka konuşmasında da “Türkiye’de AKP’nin iktidar olmasının hem İsrail için hem de dünya için çok büyük bir fırsat olduğunu” söyleyecek ve “AKP’ye ve Tayyip Erdoğan’a İsrail olarak hayranız” sözlerini ilave edecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar