Ah Türkiye vah Türkiye!

Komşumuz Suriye’de yeni bir döneme giriliyor ve bu yeni dönemde küresel güçlerin de uzlaşmasıyla geçici bir süre için de olsa, “Esad’ın içinde olduğu” bir formül ile iç...

Komşumuz Suriye’de yeni bir döneme giriliyor ve bu yeni dönemde küresel güçlerin de uzlaşmasıyla geçici bir süre için de olsa, “Esad’ın içinde olduğu” bir formül ile iç savaşın bitirilmesi planlanıyor.
Küresel güçlerin bu yeni konseptte Türkiye’nin gözünün içine baka baka ortaya koydukları politikalardan bir demet sunayım size:
Hem ABD hem Rusya, Kobani’deki Kürtlerin siyasi yapısı olan PYD’ye destek veriyor.
Hem ABD hem Rusya, Suriye içinde, Türkiye’nin desteklediği (!) çeşitli muhalif grupları ‘büyük bir koordinasyon içinde!’ bombalıyor.
Hem ABD hem Rusya, “Esad’la geçiş dönemi” diyor.
Hem ABD hem Rusya, Türk hava sahasına habire insansız hava aracı göndererek ve hava sahası ihlali yaparak Türkiye’ye ‘ince mesaj!’ veriyor.
Hem ABD hem Rusya, Türkiye’nin ‘eğit-donat-gönder, güvenli bölge, uçuşa yasak bölge, Esad gitsin’ gibi isteklerini ciddiye bile almadan reddediyor.
Hem ABD hem Rusya, Esad rejimi ile doğrudan ya da dolaylı görüşüyor. (Rusya zaten direkt görüşüyor.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar