ABD’nin özgürlük anlayışı

ABD’yeni başkanı Trump, görevi devralır almaz, ilk önemli icraatına imza attı ve 7 İslam ülkesinin vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı. Vize yasağı kapsamında Suriye, Irak, Yemen, İran...

ABD’yeni başkanı Trump, görevi devralır almaz, ilk önemli icraatına imza attı ve 7 İslam ülkesinin vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı. Vize yasağı kapsamında Suriye, Irak, Yemen, İran, Sudan, Libya ve Somali vatandaşları ABD’ye giremeyecek.

Ne güzel değil mi?

Arap Baharı diyerek Irak lideri Saddam’ı devirip öldürttüler, ülkeyi perişan ettiler.

Arap Baharı diyerek Libya lideri Kaddafi’yi devirip öldürttüler, ülkeyi perişan ettiler.

Arap Baharı diyerek Yemen’de Ali Abdullah Salih’i devirdiler, ülkeyi kan gölüne çevirdiler.

Arap Baharı diyerek, Suriye’de iç savaş çıkarttılar, ülkeyi kan girdabına sürükleyip, yüz binlerce kişinin ölümüne milyonlarca kişinin mülteci olmasına yol açtılar.

İran’da isyan denemesi yaptılar, Somali’de Amerikan yanlısı devlet başkanı Muhammed Siad Barre’nin devrilmesinden sonra anında ülkeye müdahale ettiler, o gün bugün ülkeyi kan revan içinde bıraktılar.

Sudan iç savaşında Nil nehri üzerinde bulunan ve günlük 300 bin varil petrol üretim kapasitesi olan Güney Sudan’ı sürekli kontrol altına almaya çalışarak kaosu körüklediler.

Şimdi ise ciğerlerine kadar müdahale ettikleri bu İslam ülkelerinin vatandaşlarına “Sizin ülkelerinizde savaş var, istikrarsızlık var, ABD’ye giremezsiniz” diyorlar.

Eğer bu İslam ülkelerinde kaos varsa, istikrarsızlık varsa, iç savaş varsa bunu sebebi ABD değil mi?

IŞİD, uzaydan mı geldi Suriye’ye, Nusra Mars’tan mı indi, Somali’yi yamyamlar mı karıştırdı, Libya liderini, Saddam’ı bahar getireceğiz diye Neptünlüler mi öldürttü?

Trump, CIA’ye bir sorsun, bugün ‘kaos var, terör var’ diye ülkeye almadığı Müslümanların ülkesinde kimin kaos çıkardığının cevabını çok iyi alır.

Dün, Atatürk Havalimanında aktarmalı olarak Washington’a gidecek olan bir Irak vatandaşının uçağa alınmayışın gözyaşları içinde gösterdiği tepkiyi izledik.

Beş yıldan beri eşiyle ve çocuklarıyla birlikte ABD’de yaşıyormuş. Ticari işleri dolayısıyla Bağdat’a gitmiş. Ancak İstanbul’da uçağa binerken ABD’ye giriş yasağı olduğunu öğrenmiş. Karısı ve çocukları Amerika’da kendisi İstanbul’da ‘mahsur!’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar