ABD’den tarihi IŞİD itirafı

ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump, kasımdaki seçimleri kazanmasının ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi ve ABD’nin teröre verdiği dolaylı/dolaysız desteği şu sözlerle itiraf etti:...

ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump, kasımdaki seçimleri kazanmasının ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi ve ABD’nin teröre verdiği dolaylı/dolaysız desteği şu sözlerle itiraf etti: “DEAŞ’ı bu yönetim (Obama yönetimi) yarattı.”
ABD’nin yeni başkanının, IŞİD’i meydana getiren devletin hangi devlet olduğunu açıkladığı saatten itibaren bizim yapmamız gereken şey, “ Amerikalılar buyursunlar kendi yarattıkları canavarı El Bab’tan çıkarsınlar” demek olmalıydı ama elbette bizde bunu söyleyecek “bir dil” yok.

İslam adına cinayetleri ve katliamları baş tacı yapan bir din anlayışının, silahlandırılıp Suriye’nin ve bütün dünyanın başına bela olmasının sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz.

ÖSO içinden çıkan bu canavarların sadece IŞİD’le sınırlı kalmadığı, başta Nusra Cephesi olmak üzere ılımlı muhalefet adı altındaki bütün illegal örgütlerin ABD koruması altında palazlanıp dünyanın başına bela olduğu artık gizlenemeyecek bir vakıa.

Trump’ın itiraf ettiği gerçek bu aslında.

Bu demektir ki, teröre destek veren eski ABD yönetimiyle, teröre desteğe karşı çıkan yeni ABD yönetimin çatışmasının yüksek sesli ayak seslerini daha sert bir şekilde duymaya başlayacağız.

Trump, daha koltuğuna oturmadan, Amerikan yönetiminin pisliklerini deşifre etmeye başladı. Bu pisliklere ortak olan yönetimlerin de kendilerini sorgulama ve kullanılıp paçavra gibi atılma travması yaşayacakları kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar