ABD terörü neden destekliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son aylarda iyice yoğunlaşan ve Türkiye’nin güvenliğini ciddi derecede sıkıntıya sokan terörist saldırılar karşısında hem içeriye hem dışarıya yönelik sert...

Cumhurbaşkanı Erdoğan son aylarda iyice yoğunlaşan ve Türkiye’nin güvenliğini ciddi derecede sıkıntıya sokan terörist saldırılar karşısında hem içeriye hem dışarıya yönelik sert çıkışlar yapıyor. Bir yandan Batı ve ABD’ye PKK’nın uzantısı olan PYD için ‘terör örgütüdür’ diye çıkış yaparken, değer taraftan da yasal düzenlemeler yaparak ‘terörün ve teröristin’ tanımın yeniden düzenlenmesini istiyor.
İçerdeki terörle ilgili sürekli yazıyoruz ama olayın ‘dış boyutu’na da değinmek lazım.
Dünyada bugüne kadar silahlı terör örgütlerinin kökünün bir türlü kurutulamamasının hatta sürekli güçlenmelerinin sebebini ‘batıdan aldıkları’ destekte aramak gerek.
ABD’nin dünyanın birçok yerinde rejime karşı mücadele veren terörist grupları desteklediğini biliyoruz. Nikaragua’dan El Salvador’a, Irak’tan Küba’ya kadar birçok terör örgütünün ABD himayesinde ve desteğinde olduğu, birçok darbe girişimlerinin bu terörist gruplarla ABD’nin birlikte gerçekleştirdiği eylemler sonucu gerçekleştiğini de biliyoruz.
Amerika’nın, bu saldırgan tavrına en büyük tokat, Uluslararası Adalet Divanı’ndan geldi. ABD’nin Nikaragua’da yaptığı eylemler sonucu, 1986 Haziran’ında Uluslararası Adalet Divanı bir karar alarak ABD’yi açıkça teröre destek vermekle suçladı.
Haziran 1986’da Uluslararası Adalet Divanı, ABD’nin eylemlerinin gücün yasalara aykırı kullanılması ve mevcut anlaşmalara aykırı olduğu hükmüne vardı. Mahkeme, ABD’nin başka ülkelerin işlerine kuvvet kullanarak müdahale etme gibi bir hakka sahip olmadığına karar verdi.
Yani uluslararası hukuka ve Dünya Mahkemesine göre ABD, hukuk dışı davranan ve teröre destek veren bir devlettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar