ABD neden teröristten yana?

Türkiye son dönemde bilhassa Ortadoğu’daki gelişmelerde sık sık ABD ile karşı karşıya geliyor gibi bir izlenim ortaya koyuyor. Hatta bu durum 'izlenim' kelimesini çoktan aşıp gerginlik boyutuna ulaşma noktasına da...

Türkiye son dönemde bilhassa Ortadoğu’daki gelişmelerde sık sık ABD ile karşı karşıya geliyor gibi bir izlenim ortaya koyuyor. Hatta bu durum 'izlenim' kelimesini çoktan aşıp gerginlik boyutuna ulaşma noktasına da varıyor.
Türkiye bilhassa PKK’nın uzantısı olan ve omurgasını Türkiye’den giden PKK’lı militanlarının oluşturduğu PYD’nin Amerika tarafından korunup kollanmasına, silah ve eğitim verilmesine sert tepki gösteriyor. Devlet katından "bizden yana mısınız, onlardan mı" diye öfke dolu mesajlar verildiğinde, Amerikalılar hemen “Türkiye bizim dost ve müttefikimizdir” diyerek, Türkiye’nin gönlünü almaya çalışıyor ve hemen akabinde PYD Peşmergelerinin olduğu binalara Amerikan bayrağı astırarak onlara da sahip çıktığını gösteriyor.

Yani hem Türkiye’ye, hem PYD’ye zeytin dalı uzatıyor.

Türkiye, 800 kilometrelik bir sınır hattının PKK tarafından kontrol edilir hale gelmesinden ve bu hattın diğer uncunda partner olarak Amerika’nın olmasına elbette sessiz kalmamalı. Her ne kadar bu tablonun meydana gelmesinin sebebi bugüne kadar uyguladığımız yanlış dış politikalar ise de ülkemiz için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturan Amerikan destekli bir Kürt koridoruna sessiz kalmamak en doğru şey.

Ama burada yapılması gereken şey, Suriye topraklarına asker çıkartarak ya da bombalar yağdırarak hem Suriye ve Rusya’nın hem de ABD’nin askeri olarak mayın sahasına girmek değil, kavgalı olduğumuz Suriye ile bir an önce el sıkışmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar