ABD kimin dostu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yönelik olarak kullandığı “Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” çıkışına cevap geldi. ABD Dışişleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yönelik olarak kullandığı “Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” çıkışına cevap geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby net olarak söyledi: “Biz PYD’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Bu konuda Türkiye ile aynı düşünmüyoruz.”
ABD, diyor ki “Madem sordun söyleyelim, evet, PYD benim müttefikim!”
Peki, Türkiye bu cevap karşısında ne yapacak.
Hiçbir şey!
Türkiye, gözü kara bir biçimde Esad’ın girmesinden başka bütün seçeneklere kapadığı Suriye sorununda, karşısında PKK uzantısı devasa bir PYD buldu. Katil dediği Esad’ın PKK’lılara göz açtırmadığı güney sınırlarımızı, çok başarılı (!) stratejik derinlik dış politikaları sayesinde kendi elleriyle PKK’ya teslim etti!
Sınırlarımız Esad’dan alındı, PKK’ya verildi!
Bunu yapan ABD ya da Rusya değil. Türkiye’nin kendisi. Barzani’nin Peşmergelerine de lojistik destek verip Kobani için kapıları açan da Türkiye idi. Şimdi ise kendisine bu konuda verdiği görevleri harfiyen yerine getirdiği ABD’ye kafa tutup “Senin müttefikin ben miyim, terör örgütü PYD mi?” diye efeleniyoruz.
ABD, “Evet, PYD benim müttefikim” dedi işte.
Hadi verin cevabını. Adamlar açıkça Türkiye’nin terörist dediği bir örgütün Amerika’yla müttefik olduklarını söyledi. Bu durumda sessiz kalmamız halinde, Türkiye de PYD ile aynı ittifakın içinde olduğunu kabul etmiş olacak.
Emperyalizmin en büyük müttefiki ‘menfaattir.’ Menfaati gereği çete ile de terör örgütü ile de şeriatçı isyancılarla da Türkiye ile de aynı anda “dost olması” çok doğaldır. Ve bugün bütün bu yaşadığımız rezilliğin tek sebebi Esad’la dost olarak kalmayı başaramamızdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar