Rabbani ulemaya dokunmayın 2

Öncelikle şunu bilelim ki, ulema ve ümera, bir milletin iki temel esasıdır. Ve ikisi de bir milletin var olması için de varlığını devam ettirmesi için de çok önemlidir. Dolayısıyla her ikisinin de hukuku...

Öncelikle şunu bilelim ki, ulema ve ümera, bir milletin iki temel esasıdır. Ve ikisi de bir milletin var olması için de varlığını devam ettirmesi için de çok önemlidir. Dolayısıyla her ikisinin de hukuku, hayatımız pahasına korunası değerdedir. Özellikle ulema ve ümeranın, ümmet ruhuna sahip ve ümmetin derdini dert edinenleri çok daha özeldir.

Şimdi gelelim kim, neden özellikle ümmetin derdini dert edinen, Rabbani, davetçi âlimlerimizi hedef alıyor? Onlara karşı algı operasyonları yapıyor. Karalama kampanyaları düzenliyorlar. Daha da acı olanı ise bu ulemanın, yine ümmetin derdini dert edinen, ümerayla karşı karşıya getirilmeye çalışılması. Hatta bu idareciler eliyle tedip ettirmeye çalışmaları.

Bunu yapanlar, yıllarca ılımlı İslam diyerek, İslam’ın içini boşaltmaya çalışan fetö belamlarını hedef almıyorlar. Peygamber olduğunu ve haşa istediği zaman Allah (cc) ile görüştüğünü söyleyen Evrenesoğlu hakkında bir şey söylemediler. “Kediciklerin babası denilen şehvet bezirgânı zavallıya da dokunmuyorlar. Haydar baş gibi, bir yandan küfrün elebaşlarını evliya ilan ederken, diğer yandan Şia’ya kurşun askerlik yapan çok yüzlü ehlibeyt istismarcısına da bir şey demiyorlar.

Hele hele yerli oryantalist diyebileceğimiz, reformistler… Kur'an'ı Kerim’i kendi heveslerine göre yorumluyorlar. Sünneti inkâr ediyorlar. Kur'an ve Sünneti bize sapasağlam ulaştıran ashabı kiramı (Rıdvanullahi aleyhim ecmaîn) gözden düşürmeye çalışıyorlar. Keramet bir yana net bir şekilde Kur’an ayetleriyle sabit olan mucizeleri inkâr ediyorlar. Kaderi inkâr ediyorlar. Kısacası Sünneti inkâr ve Kur’an’ı tahrif konusunda birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak bunlara yönelik hiçbir sözleri yok.

Bırakın bunlara karşı bir girişimde bulunmak, tam tersine bunlara her tür desteği tereddütsüz veriyorlar. Medyalarının kapı, sayfa ve ekranları, bunlara her dem sonuna kadar açıktır. Çünkü frekansları birbirini tutmaktadır. Hepsi aynı bölüğün neferleri olmasa da gittikleri yön aynı yön.

Hepsi de devrisaadet İslam’ına karşıdırlar. Ehlisünnet ulemadan hiç haz etmiyorlar. Müçtehit imamlarımız başta olmak üzere, İslam ümmetine devasa bir ilim mirası bırakın selef ulemaya tepeden bakıyorlar. Ne ki fırsat buldukça onlara saldırma hadsizliğinden de geri durmuyorlar. Çünkü Rabbani ilim ve Rabbani ulema, onların oyunlarını ters yüz ediyor. Onlara hareket sahası bırakmıyor. Planlarını bozup hile ve desiselerini boşa çıkarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı virüsü bulaşan iflah olmaz 03 Eylül 2018 | 5.866 Okunma Oyununuzu Gördük Meydan Okuyoruz 27 Ağustos 2018 | 257 Okunma Bayramlarımız Gelecek Ama… 24 Ağustos 2018 | 3.423 Okunma Paylaşalım, barışalım, kaynaşalım 21 Ağustos 2018 | 2.321 Okunma Zalimler! Kaybedeceksiniz bekleyin… 17 Ağustos 2018 | 2.425 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar